Welpen Kangoeroe Klup

Wat is nu precies de Welpen Kangoeroe Klup?

De Kangoeroe Klup houdt in dat kinderen op een vriendelijke manier leren bewegen en in contact komen met andere kinderen, de bal en de korfbalsport. De kinderen die Kangoeroelid zijn van Leonidas, zijn tegelijkertijd lid van de Kangoeroe Klup van de korfbalbond. Er is een speciale website voor de kleintjes en zij krijgen een "Kangoeroe Klup-welkomstcadeau".

De naam Kangoeroe Klup is gekozen omdat de kangoeroe veel overeenkomsten heeft met vaardigheden die horen bij de korfbalsport zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel die aan jonge kangoeroes bescherming en veiligheid biedt. De Kangoeroe Klup is symbolisch gezien de buidel - een veilige en warme plaats - voor de jongste leden!

Om het geheel sprekend te maken is door het KNKV een viertal jeugdige kangoeroes ontwikkeld. Deze figuurtjes, genaamd Scoro, Funny, Jumper en Spurt, vervullen een hoofdrol binnen de Kangoeroe Klup. Zo komen zij onder andere terug op diverse promotiematerialen en merchandiseartikelen.

De "Welpen Kangoeroe Klup" is anders dan de gewone "Kangoeroe Klup" bedoeld voor 5-jarigen. Deze trainingen zijn al wat meer gericht op het aanleren van korfbaltechnieken, daarnaast wordt net als bij de Kangoeroe Klup gebruik gemaakt van gevarieerde spelvormen met gebruikmaking van leuke materialen.

De Welpen Kangoeroe Klup bestaat uit een training die ongeveer een keer in de twee weken plaatsvindt op de zaterdagochtend van 10:30 uur tot 11:30 uur in de gymzaal van Sporthal De Duker. Het eerste halfuur draaien deze kinderen mee in het speelse (klim- en klauter)gedeelte van de Kangoeroe Klup, het laatste half uur krijgen ze meer korfbalgerichte oefeningen.