Aan ons jeugdtoernooi doen op zaterdag 2 september exact honderd teams mee. Dat meldt de commissie die het toernooi organiseert. Dat aantal is vergelijkbaar met vorig jaar. Er wordt ‘s morgens vanaf 9.00 uur gespeeld op zeventien velden.

Voor het eerst doen vanaf de D-jeugd vijf verenigingen samen mee onder de naam Weststellingwerf Korfbalt Samen (WKS) en uiteraard is iedereen heel benieuwd hoe dat nu in de praktijk gaat. Daarnaast leveren Leonidas, SIOS, SCO en De Hoeve/Forward ook bij de jongere jeugd nog onder eigen naam deelnemers aan het toernooi.
Op het hoogste niveau bij de A-junioren neemt zo’n splinternieuwe team van WKS het op tegen Drachten A2, KIOS/Meko’74 A1 uit Ruinerwold en CSL A1 uit Britsum. Er zijn vier poules met A-junioren en in elke poule doet een WKS-team mee.

Zo komt WKS A2 uit tegen de Ooststellingwerfse combinatie VDDO A1, CSL A2 en WK Jubbega A1. In de vierde poule speelt WKS A4 tegen Lintjo A1 uit Oldeberkoop, Noveas A1 uit Steenwijk, Waterpoort A1 uit Sneek en SDO A1 uit Schoonoord.

Ook bij de B-aspiranten heeft WKS vier teams ingeschreven. Daarvan moeten de B1 en de B2 tegen elkaar in een poule met verder Harich B1 en CSL B1. Dat gebeurt ook met de teams WKS C1 en C2. Die nemen het in een poule op tegen KIOS C1 en Drachten C2.

Bij de D-pupillen is er ook een sterke eerste poule met WKS D1, Drachten D1, Lintjo D1, Waterpoort D1 en CSL D1. Ook bij de D-pupillen zijn er vier poules. Bij de E-pupillen zelfs vijf en verder nog drie F-pupillen poules.