Leonidas Series



Meld je team(s) aan voor ons jeugdtoernooi op zaterdag 28 augustus 2021!

Actualiteiten

Sponsorkliks

Volle winst voor Leonidas

Met een eerste overwinning op zak, boekte Leonidas afgelopen weekeinde een ruime 16-3 overwinning op KIOS 4 uit Ruinerwold.

Leonidas moest het doen zonder Meta Stoelwinder en Mariska van der Schoot. Maar Doreen de Vries is weer teruggekeerd van stage, en op junior Lianne Ballast kon een beroep worden gedaan.

De Noordwoldigers startten met Rick Vogelzang, Jarno Jonkers, Doreen de Vries en Lianne Ballast in de aanval. In de verdediging startten Henry Bakker, Frank Vermeeren, Anna Hoogenkamp en Evelyn Knol.

Er werd goed uitgepakt door Leonidas. Lianne Ballast was tweemaal gevaarlijk van afstand, en bezorgde de ploeg een 2-0 voorsprong. Na de eerste vakwisseling schoot Frank Vermeeren de Leonidassers naar 3-0.

KIOS wist van afstand de korf te vinden: 3-1. Het eerste aanvalsvak van Leonidas was nu weer aan zet. Er lagen veel kansen bij de dames. Lianne Ballast wist hier goed van te profiteren; via een doorbraak en vervolgens een klein kansje, bracht Ballast Leonidas op een mooie 5-1 voorsprong.

De ploeg uit Ruinerwold had niet veel in te brengen. In de laatste minuten van de eerste helft werd een overtreding van KIOS bestraft met een vrije bal. Deze werd keurig benut door Frank Vermeeren, waarna er met een 6-1 tussenstand werd gepauzeerd.

Na de pauze kwamen de groenwitten sterk uit de kleedkamers, en zetten het spel van de eerste helft voort. Na een niet gescoorde doorbraak door Henry Bakker, wist Bakker alsnog van achter de korf zijn kans te benutten: 7-1.

Ferri Grasmeijer kwam in het veld voor Jarno Jonkers. Leonidas stormde snel door. Treffers van Lianne Ballast, Rick Vogelzang, Anna Hoogenkamp en Evelyn Knol leverden een 11-1 voorsprong op. KIOS maakte vervolgens haar tweede treffer.

Inmiddels was het tweede deel van de tweede helft aangebroken. Lianne Ballast sleepte een punt uit een doorbraak, waarna KIOS haar derde en tevens laatste treffer wist te maken.

Via Frank Vermeeren (afstander) werd het 13-3. Topscoorder Lianne Ballast kon het niet laten om nog een zevende treffer na een doorbraak te maken. Rick Vogelzang sleepte een punt uit een klein kansje, waarna Frank Vermeeren de eindstand besloot op 16-3.

Doelpunten Leonidas: Lianne Ballast (7x), Frank Vermeeren (5x), Henry Bakker (1x), Anna Hoogenkamp (1x), Evelyn Knol (1x) en Rick Vogelzang (1x).

Aanstaande zondag speelt Leonidas 1 thuis tegen Mid-Fryslân/Jansma Burdaard 7. De wedstrijd begint om 14:00 uur in Sporthal De Duker.