Leonidas SeriesMeld je team(s) aan voor ons jeugdtoernooi op zaterdag 28 augustus 2021!

Actualiteiten

Sponsorkliks

Vermilion maakt Leonidas nog groener

Korfbalvereniging Leonidas in Noordwolde realiseert een structurele besparing op de energiekosten. Er is een sponsorovereenkomst gesloten met het bedrijf Vermilion Energy.

Het bedrijf financiert de aanschaf en installatie van 20 zonnepanelen en de bijbehorende omvormer. Dat betekent dat Leonidas binnenkort geen elektriciteitskosten meer heeft. Gas en elektra zijn de grootste kostenpost in een tijd waarin het steeds lastiger wordt de begroting rond te krijgen.

Sportverenigingen zijn relatief grote energieverbruikers. Vooral de lichtmasten veroorzaken een flinke kostenpost. Op het sportterrein aan de oostkant van de Elsweg staan er sinds een paar jaar tien, die zowel het korfbalveld als het nieuwe oefenveld van Olyphia van veel licht voorzien. In totaal is het verbruik op dit gezamenlijke sportterrein rond de 4400 kwh.

De zonnepanelen, die gelegd worden op het platte dak van het kleedgebouw, wekken 5000 kwh op, zodat een te verwachten verdere groei van het stroomverbruik nog kan worden opvangen.

Omgevingsfonds
Deze maatschappelijke schenking is aangevraagd via http://www.vermilionenergy.nl en komt uit het omgevingsfonds van Vermilion Energy the Netherlands B.V. Dit fonds is een onderdeel van het internationale Ways of Caring programma van Vermilion. Het doel is om door middel van maatschappelijke schenkingen toegevoegde waarde te bieden aan de omgeving waarin de onderneming met projecten actief is.

Om de maatschappelijke impact zo groot mogelijk te maken beoordeelt Vermilion op basis van de volgende vier focusgebieden.
  • Bijdrage aan een kansrijke samenleving
  • Gezondheid & veiligheid
  • Milieu
  • Vermilion's culturele identiteit
De samenwerking met Vermilion levert Leonidas een structurele besparing van rond de 1000 euro op voor Leonidas. En de ondernemende korfbalclub is minder afhankelijk van fluctuerende energieprijzen.

De overeenkomst biedt kortom meer zekerheid. Het creëert bijvoorbeeld ruimte op de begroting, die kan worden aangewend voor financiering van een kunstgrasveld in de zomer van 2017. Dus ook daaraan levert Vermilion indirect een belangrijke bijdrage. Door de zonnepanelen levert Leonidas ook nog eens een (bescheiden) bijdrage aan de klimaatdoelstellingen.

Nederland heeft zich gecommitteerd aan de afspraken van het klimaatakkoord van Parijs. Dat betekent een drastische beperking van de CO2-uitstoot naar bijna 0 in 2050. De clubleur van Leonidas is groen en wordt door de samenwerking nog groener.

Over Vermilion
Vermilion Energy Nederland B.V. is onderdeel van de Vermilion Energy, een groep van bedrijven met activiteiten in Noord-Amerika, Europa en Australië. Zij exploreren, ontwikkelen en produceren koolwaterstoffen, en doen dit op een maatschappelijk verantwoorde manier.

In Nederland is Vermilion sinds 2004 actief in de opsporing en winning van aardgas. Deze activiteiten vinden plaats in de provincies Fryslân, Noord-Holland, Drenthe, Zuid-Holland en Brabant.

Het hoofdkantoor van Vermilion bevindt zich in Harlingen. Bij Vermilion in Nederland werken circa 200 mensen aan het veilig en verantwoord leveren van aardgas voor onze nationale energiebehoefte.

Bespaarpartner
Leonidas heeft op basis van offertes uit het hele land besloten voor de plaatsing in zee te gaan met het bedrijf Bespaarpartner in Tuk (Steenwijk). Het bedrijf is sinds begin 2010 actief op de markt van zonne-energie. Door die ervaring en specialisme konden ze het meest scherpe aanbod doen.

Bijzonder is dat Bespaarpartner onlangs ook dezelfde (Canadese) zonnepanelen heeft geleverd aan de buren van voetbalclub Olyphia. In de wetenschap dat de tennisclub LTCN al panelen had, beschikt Noordwolde in 2017 dus over een sportpark waar alle elektriciteit met zonnepanelen wordt opgewekt.

Het sportpark van de toekomst ligt in Noordwolde en daar is het bestuur van KV Leonidas best trots op.