Leonidas SeriesMeld je team(s) aan voor ons jeugdtoernooi op zaterdag 28 augustus 2021!

Actualiteiten

Sponsorkliks

Vergunning voor plaatsing zeecontainer

De gemeente Weststellingwerf stemt onder voorwaarden in met de plaatsing van een zeecontainer als extra berging tussen de kleedkamers en de Elsweg. De container staat al enkele maanden te wachten op de parkeerplaats.

Het bleek namelijk nog best wat voeten in de aarde te hebben om toestemming te krijgen om een zeecontainer van twaalf meter permanent te mogen plaatsen. Zo moest de gemeente daarvoor een omgevingsvergunning afgeven.

De plaatsing was in strijd met het bestemmingsplan, omdat we maximaal 200 m2 mochten bebouwen. En het uiterlijk was volgens de welstandscommissie Hûs en Hiem aanvankelijk in strijd met de redelijke eisen van welstand. We zullen daarom de zeecontainer alsnog met hout moeten bekleden.

Oud-Leonidasser Robert Slot heeft ons als architect geholpen bij het maken van enkele vereiste tekeningen, waarop ook de verticale houten bekleding is ingetekend.

Nadat de brandveiligheid door de brandweer was beoordeeld en de risico's om bodemverontreiniging waren beoordeeld, kwam het dus allemaal alsnog deze week goed. We zullen proberen voordat het blad aan de bomen komt, de zeecontainer door de boswal vanaf de parkeerplaats heen te tillen. Het bedrijf GWY van Olyphia-voorzitter Hans Oosterveld gaat ons daarbij helpen.