Leonidas SeriesMeld je team(s) aan voor ons jeugdtoernooi op zaterdag 28 augustus 2021!

Actualiteiten

Sponsorkliks

Strijd om Friese schoolkorfbaltitels

Na het uitermate succesvolle toernooi om het Weststellingwerfs kampioenschap schoolkorfbal, maakt KV Leonidas zich samen met de KNKV op voor de strijd om het Fries kampioenschap op woensdag 3 juni.

De winnaars/finalisten van alle gemeentelijke toernooien van vorige week hebben zich daarvoor geplaatst. Ze strijden niet alleen om de Friese titels, maar ook voor plaatsing voor het de strijd om het Nederlands kampioenschap op 13 juni in Dordrecht.

Voor de organisatie is de Friese finale in omvang niet helemaal vergelijkbaar met het toernooi van vorige week. Toe lagen er 24 velden en nu kan worden volstaan met de helft, maar er wordt wel gerekend op nog meer publiek.

Dat publiek wordt er nog eens dringend op gewezen dat er aan de oostkant van De Elsweg een parkeerverbod van kracht is. Daar werd vorige week massaal geparkeerd. En er mag geparkeerd worden op de parkeerplaatsen aan het begin van het naastgelegen bungalowpark en niet op het (privé)terrein zelf zoals dat ondanks de afzetting met linten toch gebeurde.

De verwachting is dat er 28 basisschoolteams deelnemen, die 's middags vanaf half twee spelen in poules van vier teams. De wedstrijden duren tweemaal tien minuten.

De verwachting is dat wethouder Kloosterman van Weststellingwerf rond vijf uur 's middags de prijzen kan uitreiken.

De Friese finale werd vorig jaar bij SIOS in Wolvega gehouden. Daar waren toen de winnaars bij groep 3/4 de school uit Stiens, bij groep 5/6 de Tjongeling uit Oldeberkoop en bij groep 7/8 de Zuidschool uit Wolvega.

Vervolgens werden de teams uit Oldeberkoop en Wolvega ook nog eens zeer knap tweede op het Nederlands kampioenschap. (De Zuidschool zag in de verlenging de vijfde NK-titel op rij in rook op gaan.)

De Zuidschool komt woensdag bij groep 7/8 als verliezend finalist van het toernooi van vorige week weer aan de start, samen met toernooiwinnaar De Heidepolle uit Wolvega. Bij groep 5/6 wordt de Weststellingwerfse eer hoog gehouden door De Vensterschool uit Noordwolde en de Tuindorpschool uit Wolvega en bij groep 3/4 doen 't Holtpad uit Nijeholtpade en De Striepe uit Oldeholtpade mee.

De Tjongeling uit Oldeberkoop, De Trede uit Haule en 't Startbolk uit Donkerbroek komen namens Ooststellingwerf met één of meerdere teams naar Noordwolde.

De Friese finale wordt financieel in Noordwolde mogelijk gemaakt door het Fonds Bank Bercoop, Frans Autoglans Wolvega, Riksma Woonmode, Kluswijs Noordwolden en Any Computers Noordwolde.