Leonidas SeriesMeld je team(s) aan voor ons jeugdtoernooi op zaterdag 28 augustus 2021!

Actualiteiten

Sponsorkliks

Strafworpen beslissen finale schoolkorfbal Weststellingwerf

Op een stralende zomerdag vochten afgelopen woensdag 1020 kinderen om de titels op het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi van Weststellingwerf in Noordwolde.

Wethouder Frans Kloosterman opende de sportdag met 145 ploegen in actie op 25 velden op het fraai gelegen complex van KV Leonidas, volgens de wethouder opnieuw het grootste schoolkorfbalevenement in Noord-Nederland.

En wat was het spannend in de finale van de bovenbouw in de kampioenspoule. Na de finale tussen Tuindorpschool Wolvega en De Striepe uit Oldeholtpade stond het nog steeds 0-0. Ook de verlenging leverde geen doelpunten op. Maar Tuindorp maakte vervolgens in de strafworpen eentje meer (3-2).

In de kampioenspoule bovenbouw, waar Tuindorpschool winnaar werd, maakte De Velden uit Noordwolde-Zuid een verdienstelijk debuut op dit niveau met een tweede plaats. Alleen van de latere toernooiwinnaar Tuindorpschool werd met 2-1 verloren.

In de poule die De Striepe won, werd titelverdediger Vensterschool Noordwolde eveneens met drie zeges tweede.

Bij de groep 5/6 van de basisschool versloeg 't Holtpad uit Nijeholtpade in de finale De Striepe met 9-6. Bij de jongste jeugd, groep 3 en 4 van de basisscholen, versloeg de Zuidschool uit Wolvega met 6-5 dorpsgenoot Tuindorpschool.

Alle finalisten hebben zich geplaatst voor het Fries kampioenschap op 14 juni bij kv DTL in Hantum.

Commissievoorzitter Reint Oostra toonde zich na afloop een tevreden man. Er deden zich geen problemen voor tijdens dit toch gigantische toernooi, dat ook nog eens veel publiek trok. En ook de warmte leverde weinig problemen op.

Het kwam goed uit dat juist nu op het terras een mobiel watertappunt was neergezet in het kader van het project Jongeren Op Gezond Gewicht.

Maar ook Leonidas had geen reden tot klagen. De 1000 ijsjes die klaar lagen, bleken zelfs te weinig, zodat clubsponsor Jumbo De Jong in allerijl nog even voor extra bevoorrading zorgde. De EHBO had het vooral druk met kleine kwetsuren.