Leonidas SeriesMeld je team(s) aan voor ons jeugdtoernooi op zaterdag 28 augustus 2021!

Actualiteiten

Sponsorkliks

Spooktocht werd te griezelig

Het jeugdwerk in Noordwolde-Zuid hield vorige week vrijdagavond, op de avond van het verkleed- en griezelfeest Halloween, alweer voor de elfde maal de jaarlijkse spooktocht vanuit de kantine van KV Leonidas.

In de kantine van vinden ook clubmiddagen plaats. Er deden 103 jongeren mee; van de laagste groepen in het basisonderwijs tot jongeren die met de eigen auto kwamen aanrijden. En allemaal hadden ze grote pret en natuurlijk was -na afloop- niemand bang geweest.

Maar de werkelijkheid was toch anders. Vorig jaar kon de spooktocht in november niet doorgaan, omdat Staatsbosbeheer de bossen na een storm te onveilig vond. Daardoor werd de spooktocht in maart van dit jaar ingehaald en dat scheelde toch bijna de helft van het normale aantal deelnemers.

Degenen die er in maart wel waren hebben het geweten. Coördinator Willy Velkers had kritiek gekregen dat het niet spannend genoeg was en daarom werd in maart alles uit de kast gehaald. Het gevolg was dat er vrijdag deelnemers wegbleven, omdat het eerder dit jaar zo spannend was geweest.

Dus bleef ditmaal bijvoorbeeld de achtervolging door een man met een brullende motorzaag maar achterwege.


Maar wandelende bomen, een man die uit een gat op een donker bospad omhoog kwam en het ineens onder vuur liggen van een spook met een poederblusser waren toch ook ingrediënten om luid gillende deelnemers het stuipen op het lijf te jagen.

De Spokedam deed haar naam weer eer aan. De tocht begon overigens met een spannend verhaal in een oude boerderij bij Buitencentrum Wilhelminaoord over bloeddorstige reuzen.

Gelukkig werkte het over de deelnemers uitgestrooide zout inderdaad om ze voor de reuzen onzichtbaar te maken, want alle deelnemers kwamen -met hele stoere verhalen- veilig bij de kantine aan.