Leonidas SeriesMeld je team(s) aan voor ons jeugdtoernooi op zaterdag 28 augustus 2021!

Actualiteiten

Sponsorkliks

Scholen strijden om korfbaltitels

Woensdag 24 mei strijden op de velden van Olyphia in Noordwolde 141 teams op 21 velden om de schoolkorfbaltitels in Weststellingwerf.

Voor de kampioenspoules 7-8, 5-6 en 3-4 hebben zich respectievelijk. 6, 9 en 4 scholen aangemeld. De nummers 1 en 2 plaatsen zich deze middag voor het Fries kampioenschap op 6 juni in Leeuwarden.

Nieuw is dit jaar de ingestelde kampioenspoule bij de onderbouw en de 1-vaks vorm voor de gehele middenbouw, terwijl het toernooi ook is opgenomen in het sportaanbod van het scholenproject Lekker Fit van Sport Fryslan. Projectleidster Inge Rundervoort geeft om 13:00 uur het startsignaal, terwijl directeur Lageveen van hoofdsponsor Woningstichting Weststellingwerf om 17:00 uur de kampioenen huldigt.

Daarnaast is Rabobank De Stellingwerven de opvolger van de Frieslandbank als co-sponsor en zorgt Groente- en Fruithandel van Rosmalen ook dit jaar voor een gezonde traktatie voor alle scheidsrechters. Titelverdediger school Zuid uit Wolvega, in zowel de midden- als bovenbouw, hoopt ook dit jaar hoge ogen te gooien en de kans te krijgen haar NK titel bij 5/6 op 16 juni op de Nedederlandse Korfbaldag met verve te kunnen verdedigen.