Leonidas SeriesMeld je team(s) aan voor ons jeugdtoernooi op zaterdag 28 augustus 2021!

Actualiteiten

Sponsorkliks

Recorddeelname schoolkorfbal op 14 mei

Op woensdag 14 mei vindt op het complex van Leonidas en Olyphia aan de oostkant van de Elsweg in Noordwolde weer het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi van Weststellingwerf plaats.

Met 140 teams is er dit jaar sprake van een recorddeelname. Vorig jaar waren dat er nog 133. De werkgroep Schoolkorfbal heeft inmiddels de eerste voorbereidingen getroffen.

Alle 24 basisscholen uit de gemeente aangegeven op deze middag met één of meer teams aanwezig te zullen zijn op dit sportevenement, vorig jaar ontbraken drie scholen. Ook daarover is de organisatie erg verheugd, want de laatste jaren konden er bij de onder-, midden- en bovenbouw door te weinig opgaven niet altijd twee kampioenspoules geformeerd worden. Dat is nu dus wel het geval.

De recorddeelname zorgt er voor dat het voor de materiaalcommissie van KV Leonidas puzzelen wordt om voldoende velden uit te kunnen leggen, zodat het toernooi op een redelijk tijdstip afgesloten kan worden met de finales.

Leonidas biedt scholieren van de Vensterschool en basisschool De Velden in de weken voor het toernooi korfbaltrainingen aan. De Vensterschool, met veel spelers van de D-jeugd van Leonidas, doet mee om het kampioenschap. Vorig jaar kwam OBS Zuid als de grote winnaar uit de bus door in alle categorieën als eerste te eindigen. Alle finalisten plaatsen zich voor het Fries School Korfbalkampioenschap dat op woensdag 4 juni door KV SIOS uit Wolvega georganiseerd wordt.

Het toernooi wordt mede mogelijk wordt gemaakt door financiële ondersteuning van Woningstichting Weststellingwerf en Rabobank Heerenveen/ZO Friesland. Daarnaast kan de organisatie bestaande uit Anja Bruinenberg, Cobie de Boer, Janke Elsinga, Greetje Nijboer,  Albert Bijlsma, Jacob Vermeeren en Reint Oostra rekenen op een bijdrage van district Noord van het KNKV alsmede Sport Fryslân vanuit het project Lekker Fit.

Foto's van het schoolkorfbaltoernooi 2013 door Henk Diever: http://www.mijnalbum.nl/Album=XJBVTCUO.