Leonidas SeriesMeld je team(s) aan voor ons jeugdtoernooi op zaterdag 28 augustus 2021!

Actualiteiten

Sponsorkliks

Leonidas zit in de stront

Zo vlak voor het schoolkorfbaltoernooi op woensdag moet er bij Leonidas nog een flinke klus worden geklaard. Als gevolg van een defecte rioolpomp van de gemeente, op het terrein van Olyphia...

...is het rioolwater van het veel lager gelegen complex van Leonidas niet afgevoerd. Hoe lang die storing heeft geduurd is onduidelijk, omdat het storingslampje op de kast bij de pomp het ook niet deed.

De kelder bij de pomp was bomvol, maar nog veel erger is dat al het rioolwater te zwaar was voor de volle leidingen en de ophanging daarvan onder de vloer van het kleedgebouw van Leonidas. Daardoor is de kruipruimte onder het kleedgebouw volledig vol gelopen.

Dat verklaart ook de stank die al een paar weken in het gebouw te ruiken was.

Vanwege die aanhoudende stank had Leonidas rioolbedrijf Van den Akker gevraagd om te onderzoeken wat er aan de hand was. Zo werd ook de defecte pomp van de gemeente ontdekt.

Mogelijk is zelfs rioolwater vanaf de hoger gelegen gebouwen van Olyphia naar Leonidas aan de andere kant van de Elsweg gelopen. Het bestuur van Leonidas heeft rioolbedrijf Van den Akker nu opdracht geven zo snel mogelijk de ruimte leeg te pompen.

Dat gaat maandag gebeuren, vervolgens moet alles worden schoongespoten en de schade worden hersteld. Dat gaat de club ruim 2000 euro kosten. De verzekering dekt die schade niet. Omdat de schade het gevolg is van een defecte gemeentelijke pomp, die inmiddels gerepareerd is, vraagt Leonidas de gemeente de rekening te betalen.

Woensdag moeten bij de start van het schoolkorfbaltoernooi alle problemen zijn opgelost. Vorig jaar waren er ook al rioolproblemen op de dag van het schooltoernooi. Toen bleek dat er bij Olyphia een rioolbuis bij werkzaamheden was doorboord.