• SponsorKliks
  • Word lid!
  • Wij maken Leonidas nog groener!
  • Korfbal Totaal

Actualiteiten

 

Sponsorkliks

Leonidas Series


Meld je team(s) aan voor ons jeugdtoernooi op zaterdag 28 augustus 2021!

Leonidas verslaat naaste concurrent

Het eerste team van Leonidas behaalde vandaag een zeer belangrijke overwinning op naaste concurrent Wêz Warber en Fluch 2. De groenwitten behouden hiermee de koppositie in de poule.

Voorafgaand aan de wedstrijd was het wel duidelijk dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. De ploeg uit Goutum had tot op heden ook alle wedstrijden gewonnen, met vergelijkbare uitslagen als die van de Noordwoldigers.

Opstelling Leonidas: Rick Vogelzang, Jarno Jonkers, Mariska van der Schoot en Meta Stoelwinder in de aanval. Henry Bakker, Frank Vermeeren, Evelyn Knol en Anna Hoogenkamp in de verdediging.

Om 14:00 uur gaf scheidsrechter Woudstra, die overigens een keurige wedstrijd floot, het startschot van de wedstrijd. De eerste aanval van Leonidas leverde niets op, wat vervolgens Wêz Warber en Fluch aan zet bracht. De ploeg profiteerde van haar eerste aanval; een van de heren was trefzeker van afstand en maakte de openingstreffer: 0-1.

Nu was het aanvalsvak van Leonidas weer aan zet. Via een goed uitgespeeld spel, kwam Meta Stoelwinder vrij, en wist van afstand de korf te doorboren. De eerste vakwisseling van deze wedstrijd volgde.

Het tweede aanvalsvak van Leonidas wist snel de weg naar de korf te vinden. Henry Bakker scoorde met een fraaie afstander de 2-1. Maar Wêz Warber en Fluch liet Leonidas nog niet gaan; een van de dames trok de stand gelijk, waarna direct weer gewisseld kon worden.

Jarno Jonkers zag zijn kans schoon van afstand, en bracht zijn ploeg op een 3-2 voorsprong. De dames in het vak verrichtten goed werk, waardoor Mariska van der Schoot via een doorbraak het scorebord op 4-2 wist te zetten.

Het eerste aanvalsvak van Leonidas, dat nu aan het verdedigen was, had Wêz Warber en Fluch goed in de tang. Er werden weinig kansen weggegeven, en de aanvallen van de gasten waren kort. In het andere vak werd hier goed van geprofiteerd; aanvoerder Henry Bakker was tweemaal van ruime afstand trefzeker: 6-2.

Wêz Warber en Fluch probeerde via een derde treffer weer aan te haken, maar Leonidas behield de vier punten marge, nadat Rick Vogelzang een punt sleepte uit een schot van afstand. Kort daarna maakten de gasten de volgende treffer van de wedstrijd.

Leonidas bleef sterk spelen en creëerde goede kansen. Frank Vermeeren vond van afstand de korf, waarna er weer gewisseld werd van vakken. Een overtreding van Wêz Warber en Fluch leverde Leonidas een vrije bal op. Rick Vogelzang sleepte een punt uit deze kans: 9-4. Wêz Warber en Fluch maakte vervolgens haar vijfde treffer.

Het andere vak van Leonidas was weer aan zet. Via goed dubbelspel van de dames, wist Evelyn Knol zich te ontdoen van haar tegenstander. Knol bracht haar team van afstand op een 10-5 voorsprong. In de hierop volgende aanval stonden de heren weer in de punt. Dat wierp via een afstander van Frank Vermeeren zijn vruchten af.

De gasten uit Goutum wisten een inhaalslag van drie doelpunten te halen. Via afstanders kwam Wêz Warber en Fluch terug op 11-8. Evelyn Knol kwam vrij voor de korf, en maakte haar tweede treffer van de wedstrijd.

In de verdediging gaf Leonidas iets te gemakkelijk een kans weg, waar Wêz Warber en Fluch van profiteerde. De ploeg sleepte een punt uit een doorbraak. Het aanvalsvak van Leonidas wist deze fout snel te herstellen; Jarno Jonkers trof de korf van ruime afstand.

Leonidas kwam op vijf punten voorsprong, nadat Frank Vermeeren via een doorbraak wist te scoren. Een verdedigingsfout van Leonidas, leverde Wêz Warber en Fluch een strafworp op. De ploeg liet deze kans niet liggen, en scoorde vervolgens.

De defensie van Leonidas was in de slotfase van de eerste helft even niet meer goed bij de les. Een vrije bal leverde de gasten een elfde treffer op, waarna Wêz Warber en Fluch ook een punt uit een klein kansje wist te slepen.

Beide ploegen kregen in de laatste minuten nog enkele kansen. Dankzij een afstander van Henry Bakker, werd de eindstand van de eerste helft 15-12.

In de pauze benadrukte coach Piet Nieuwenhuizen dat er in de tweede helft een tandje bij gezet moest worden. Slim spelen, strakker verdedigen en kansen benutten. Met deze boodschap werd er met frisse moed begonnen aan de tweede helft.

Ook in de tweede helft wist Wêz Warber en Fluch als eerste de weg naar de korf te vinden: 15-13. Mariska van der Schoot schoot haar ploeg naar een 16-13 voorsprong. Nadat Wêz Warber en Fluch weer had gescoord, werd er gewisseld van vakken.

Na een doorbraak wist Frank Vermeeren zijn kans af te ronden met een zeer fraaie “onehander”. De ploeg uit Goutum kwam terug op 17-15, maar dankzij een afstander van Rick Vogelzang behield Leonidas een mooie voorsprong.

Wêz Warber en Fluch liet Leonidas niet los. Het was om en om scoren. Halverwege de tweede helft was de tussenstand 20-18, na doelpunten van Frank Vermeeren (afstand) en Mariska van der Schoot (doorbraak). Henry Bakker schoot zijn ploeg naar een 21-18 voorsprong.

Coach Piet Nieuwenhuizen bracht een frisse speler in het eerste aanvalsvak van Leonidas. Lianne Ballast kwam in het veld voor Mariska van der Schoot, die een uitstekende wedstrijd speelde.

De Goutummers hadden hun kruit nog niet verschoten. De ploeg kwam terug op 21-19, waarna de ploeg een overtreding beging in het aanvalsvak van Leonidas. Het leverde de groenwitten een strafworp op. Rick Vogelzang hield het hoofd koel, en sleepte hier een belangrijk doelpunt uit.

Even werd het gevaarlijk voor Leonidas; Wêz Warber en Fluch scoorde tweemaal van afstand, en zat met een 22-21 tussenstand in de nek van Leonidas te hijgen. Frank Vermeeren gaf Leonidas weer wat meer lucht door van afstand te scoren.

De laatste minuten van de wedstrijd waren erg spannend. Leonidas was verdedigend sterk, en onderschepte veel ballen in de aanvallen van Wêz Warber en Fluch. Toen Rick Vogelzang de vierentwintigste en tevens laatste treffer van Leonidas maakte, kon er niets meer misgaan.

Wêz Warber en Fluch maakte in de slotfase nog een doelpunt, waarna de eindstand op 24-22 werd besloten.

De laatste wedstrijd van dit jaar is nu gespeeld. De volgende wedstrijd zal plaatsvinden op zondag 8 januari om 14:00 uur in Sporthal De Duker te Noordwolde. Er zal dan worden gespeeld tegen AVO 7 uit Assen.

Voor Leonidas scoorden: Henry Bakker (5x), Meta Stoelwinder (1x), Jarno Jonkers (2x), Mariska van der Schoot (3x), Rick Vogelzang (5x), Evelyn Knol (2x) en Frank Vermeeren (6x).