Leonidas SeriesMeld je team(s) aan voor ons jeugdtoernooi op zaterdag 28 augustus 2021!

Actualiteiten

Sponsorkliks

Leonidas kansloos tegen Korwi

Leonidas begon afgelopen zondag aan het tweede deel van de veldcompetitie met een nederlaag tegen Korwi. Onder slechte weersomstandigheden werd er met 3-11 verloren van de gasten uit Winschoten.

Men moest het deze wedstrijd doen zonder de afwezige Mariska van der Schoot en de nog geblesseerde Patty Vogelzang. Er kon een beroep worden gedaan op Anna Hoogenkamp en Simon Siedsma.

De Noordwoldigers begonnen met Rick Vogelzang, Robin Dekker, Anna Hoogenkamp en Sandra Baer in de aanval. Hier tegenover vertegenwoordigden Henry Bakker, René Zuil, Joyce Bakker en Hester Dekker de verdediging.

Het duurde enkele momenten voordat Korwi als eerste de weg naar de korf wist te vinden. Onnodig balverlies en te korte aanvallen van Leonidas, gaven Korwi de kans om de voorsprong uit te breiden naar 0-3.

Bij een 0-3 achterstand wist Henry Bakker de korf van afstand te vinden, waarna er na de vakwisseling al snel een doelpunt van Korwi geïncasseerd moest worden.

In het aanvalsvak van Leonidas wist Sandra Baer een punt te slepen uit een klein kansje onder de korf: 2-4.

Tot aan het einde van de eerste helft kregen de Leonidassers weinig kansen. Korwi bouwde tot aan de pauze de voorsprong uit naar 2-7.

Na de pauze kwam Simon Siedsma in het veld voor Robin Dekker.

De groenwitten kregen al snel twee afstanders van Korwi om de oren, waardoor er een 2-9 tussenstand op het scorebord kwam te staan. Inmiddels was Geke Niemann in het veld gekomen voor Joyce Bakker.

Ook in de tweede helft was Leonidas vrij kansloos, en zag het er niet naar uit dat er deze dag punten verdiend konden worden.

Korwi wist nog een punt te slepen uit een klein kansje en uit een uitstarter. Simon Siedsma besloot de eindstand op 3-11 na een schot van afstand.

Aanstaande zondag speelt Leonidas uit tegen VZK/Donkerbroek om 14:30 uur.

Voor Leonidas scoorden: Henry Bakker (1x), Sandra Baer (1x) en Simon Siedsma (1x).

{youtube}LV1BUSMDP9Y{/youtube}