Leonidas SeriesMeld je team(s) aan voor ons jeugdtoernooi op zaterdag 28 augustus 2021!

Actualiteiten

Sponsorkliks

Leonidas hakt de knoop door: toch een korfbaltoernooi eind augustus

Leonidas heeft besloten om alsnog het jaarlijkse jeugdkorfbaltoernooi in Noordwolde te organiseren, nu het kabinet de mogelijkheid door het verruimen van de corona-regels biedt.

Op zaterdag 29 augustus wordt het toernooi op het sportpark aan de Elsweg gehouden. Uiteraard onder de voorwaarde dat de situatie in ons land zich niet verslechterd.

De Veiligheidsregio Fryslan heeft woensdag de voorwaarden bekend gemaakt waaronder een sportevenement toch door kan gaan. Zo moet op het terrein 1,5 meter afstand gehouden moet worden, behalve tussen spelers tijdens de wedstrijden. Ook moeten stromen bezoekers en deelnemers zoveel mogelijk worden gescheiden. Er komt dus een vaste looproute en zone waar bezoekers alleen mogen komen en Leonidas maakt gebruik van een aparte ingang en uitgang van het terrein. Verder mogen er naast spelers en scheidsrechters maximaal 250 toeschouwers op het terrein komen.

Om corona-proof te kunnen sporten zullen er ook zaken anders geregeld moeten worden rond gebruik van toiletten of het kopen van eten en drinken. De gemeente Weststellingwerf heeft richting Leonidas nadrukkelijk de wens uitgesproken dat het toernooi doorgaat en dat kinderen de kans krijgen een week voor de start van de competitie te sporten. De meeste teams hebben sinds februari niet meer gespeeld.

Leonidas waardeert de positieve benadering van de gemeente en het samen zoeken naar de juiste oplossingen. Voor iedereen is dit immers een totaal nieuwe ervaring.

Leonidas werkt de komende tijd samen met de gemeente verder aan alle voorwaarden. Zo moet er een speciaal corona-draaiboek worden gemaakt. Het is kort dag en het is vakantietijd. Maar eerst moet duidelijk zijn hoe groot de interesse. Daarom is de inschrijving nu geopend. Er is dus geen limiet aan het aantal deelnemende teams gesteld.

Aanmelden kan tot 10 augustus via https://www.leonidastoernooi.nl.