Leonidas SeriesMeld je team(s) aan voor ons jeugdtoernooi op zaterdag 28 augustus 2021!

Actualiteiten

Sponsorkliks

Leonidas E1 verdient twee punten

In een zonovergoten Steenwijk speelde Leonidas E1 vanmorgen tegen Noveas E1. In de slotfase wisten de Leonidassers het winnende doelpunt te maken. Er werd met 9-10 gewonnen.

Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd, hoewel enkele discutabele beslissingen van de scheidsrechter de Leonidassers tegenwerkten.

Zo kwam Noveas al snel op een 1-0 voorsprong, terwijl er uitstekend door Leonidas werd verdedigd. Ook de 2-0 volgde snel.

Maar de spelers van Leonidas E1 zaten goed in hun vel; via twee goed opgezette aanvallen wist Marvin Bakker de stand al snel gelijk te trekken.

Nadat Noveas weer op voorsprong kwam, werd dit snel tenietgedaan door een afstandschot van Jorrit van der Meer.

In de laatste fase van de eerste helft wist Noveas nog tweemaal de korf te treffen. Justin Zuil besloot de tussenstand op 5-4. De Leonidassers hadden ook nog een strafworp toegekend moeten krijgen, omdat een heer door een dame werd verdedigd. Hier gaf de scheidsrechter echter geen gehoor aan.

Na de pauze vergrootte Noveas de voorsprong naar 6-4, maar Marvin Bakker bracht dit met een afstander naar 6-5.

De Steenwijkers kregen het even op de heupen, en wisten tweemaal achter elkaar te scoren. Voor de Noordwoldigers brak er nu een sterke fase aan: Justin Zuil (afstander) en Jorrit van der Meer (klein kansje en doorbraak) wisten beide tot scoren te komen, met een 8-8 tussenstand tot gevolg.

Even ging de bal over en weer, totdat Noveas een overtreding beging bij een actie van Jorrit van der Meer. Het leverde de Leonidassers een strafworp op, die door Van der Meer zelf werd verzilverd. Inmiddels had de scheidsrechter aangegeven dat de laatste minuut was ingegaan.

Het leek er op dat de scheidsrechter zat af te stevenen op een gelijkspel. Een wel erg gemakkelijk gegeven en onterechte strafworp werd aan de Steenwijkers toegekend. Deze werd verzilverd, waarna de stand 9-9 werd.

Voor Leonidas was het zaak om nog één keer een goede aanval neer te zetten, en dat gebeurde. Na het snel neerzetten, wist Marvin Bakker vrij te komen en van afstand het winnende doelpunt te scoren. Er werd gewonnen met 9-10.

Aanstaande zaterdag spelen beide ploegen weer tegen elkaar, maar dan in Noordwolde. De wedstrijd begint om 10:00 uur.