Leonidas SeriesMeld je team(s) aan voor ons jeugdtoernooi op zaterdag 28 augustus 2021!

Actualiteiten

Sponsorkliks

Leonidas D1 heeft geen grip op LDODK D2

In eigen huis verloor Leonidas D1 afgelopen zaterdag met 3-10 van LDODK D2. Hoewel de eerste helft eindigde in 2-2, nam LDODK het voortouw in de tweede helft en was duidelijk sterker.

Het aanvalsvak van Leonidas wist al vrij snel een strafworp te slepen uit een door LDODK gemaakte overtreding. Marleine Ballast wist hiermee 1-0 op het scorebord te zetten.

De voorsprong van de Noordwoldigers duurde niet lang. LDODK profieerde van een lange heer, en ook de overige spelers kregen kansen. De ploeg uit Gorredijk wist tweemaal de korf van afstand te treffen.

Benjamin Boon besloot de eindstand aan het einde van de eerste helft via een klein kansje op 2-2.

In de tweede helft wist LDODK als eerste de weg naar de korf te vinden. Via een doorbraak kwam de ploeg op een 2-3 voorsprong. Een fraaie afstander van Marleine Ballast bracht de Leonidassers weer op een gelijke stand.

De treffer van Ballast zou helaas ook de enige treffer van de Noordwoldigers zijn in de tweede helft.

De defensie van LDODK was goed op orde en maakte het Leonidas erg lastig. Slordig gooi- en vangwerk door Leonidas leverde LDODK nog enkele extra kansen op. Via een doorbraak en een afstander kwam de ploeg op een 3-5 voorsprong.

Veel had Leonidas niet meer in te brengen. Hoewel het D1-team nog enkele kansen kreeg, wilde de bal maar niet door de korf. Aan de kant van LDODK ging het wel goed; van 3-5 liep de ploeg uit naar 3-8.

Ook in de slotfase had Leonidas niets meer in te brengen. LDODK wist de korf nog tweemaal te treffen, en verdiende twee punten met een 3-10 overwinning.

Leonidas D1 is aankomend weekeinde vrij. De volgende wedstrijd is op zaterdag 5 december in Hoogeveen. Er zal dan gespeeld worden tegen Thrianta D1 om 14:00 uur.