Leonidas SeriesMeld je team(s) aan voor ons jeugdtoernooi op zaterdag 28 augustus 2021!

Actualiteiten

Sponsorkliks

Kunstgras uitgerold in Noordwolde

Het nieuwe kunstgrasveld van Leonidas ligt op z'n plek. In het begin van deze week is het grondwerk afgerond. Daarop is vervolgens door mensen van Intergrass uit Staphorst een dempende foamlaag gelegd.

En daarover is nu een kunstgrastapijt uitgerold, dat gemaakt is in de Domo-kunstgrasfabriek in het Belgische Sint-Niklaas, de grootste fabriek in Europa.

Leonidas heeft vanaf het nieuwe seizoen de beschikking over een groot senioren-veld en overdwars twee jeugdvelden.

Het project onder verantwoordelijkheid van ingenieursbureau Sweco verloopt zeer voortvarend en professioneel. Dit is immers pas de derde werkweek.

Voor Sweco houden de werkzaamheden na vandaag na het toevoegen van zand - en dus geen rubber - al op. Daarna zal het bedrijf Tolman Hekwerken rond het veld een leunhek plaatsen, waaraan ook reclameborden komen te hangen. Hovenier Rino Bosma uit Vinkega gaat aan de slag met de bestrating. Vermoedelijk ligt nog voor de noordelijke vakanties beginnen alles gebruiksklaar op z'n plek.

Kunstgrasleverancier Domo is goed voor een omzet van 55 miljoen euro en een bedrijfswinst van 4 miljoen euro. De sector bestaat uit vele kleine spelers, maar stilaan ontstaan er dus grotere bedrijven. Domo is marktleider in België.

Met de aanleg van het veld en toebehoren is in Noordwolde een investering gemoeid van bijna 80.000 euro. Het bestuur van Leonidas is er in geslaagd om met behulp van sponsors, overheden en fondsen dat geheel gefinancierd te krijgen.

Het streven is om de onderhoudskosten en afschrijving af te dekken met de opbrengst van reclameborden, zodat er feitelijk geen belasting is voor de bestaande begroting van de club.

Inmiddels zijn de eerste tien reclameborden verkocht. De borden worden voor ons gemaakt bij Alfalet voor 150 euro, vervolgens vraagt Leonidas 100 euro per jaar voor plaatsing langs het veld. Ook geïnteresseerd? Neem dan contact op met onze penningmeester Hannes de Vries: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..