Leonidas SeriesMeld je team(s) aan voor ons jeugdtoernooi op zaterdag 28 augustus 2021!

Actualiteiten

Sponsorkliks

Koningsspelen op Leonidasveld

De beide basisscholen in Noordwolde doen op vrijdag 26 april ook mee aan de Koningsspelen. De jaarlijkse schoolsportdag op het veld van Leonidas - dit jaar op woensdag 24 april - gaat daarom niet door.

De basisschool De Velden kiest er voor om rond de eigen school wat te organiseren. De Vensterschool gaat op 26 april sporten op het Leonidasveld.


Bij de organisatie van de Koningsspelen hebben zich al meer dan duizend scholen gemeld om mee te doen. Willem-Alexander en Máxima riepen de scholen op om op 26 april, de laatste schooldag voor de inhuldiging, sportevenementen te houden. Scholen die zich aanmelden, krijgen een pakket van het Nationaal Comité Inhuldiging om de dag extra feestelijk te maken.

Het comité wil de kinderen eerst gezamenlijk laten ontbijten, waarna er wordt gesport. Eerder had een aantal scholen geklaagd dat het moeilijk zou worden de Koningsspelen te organiseren, omdat de invulling van de dag pas laat bekend was en de laatste vrijdag voor de meivakantie vaak een vrije dag is.

De scholen hoeven niet een hele sportdag te organiseren; een vrolijk en gezellig moment waarop de kinderen even lekker kunnen bewegen is al voldoende.