Leonidas SeriesMeld je team(s) aan voor ons jeugdtoernooi op zaterdag 28 augustus 2021!

Actualiteiten

Sponsorkliks

Junioren kampioen na 12-11 zege op KIOS A2

Een week na de zeperd in Heerenveen was er dan toch de enorme blijdschap en een bescheiden feestje in het restaurant van De Duker. Nadat tegen Kinea de titel niet gepakt werd...

...stond Leonidas / De Hoeve A2 voor de ineens toch zware opdracht om het in de thuiswedstrijd tegen staartclub KIOS A2 wel af te maken. Dat lukt uiteindelijk gelukkig wel.

Maar de uitslag van 12-11 geeft wel aan dat het ook dit weer een onverwacht moeizame klus was. Op de valreep werd een voorsprong van vier punten bijna nog weer verspeeld.

Omgaan met druk hoort ook bij een leerproces van korfballers. Zeker bij jeugdspelers, die bijna allemaal voor het eerst junior zijn en dus nog de tijd hebben om nog meer ervaring op te doen. Dat deze groep, het eerste juniorenteam van Leonidas in jaren, nu al kampioen wordt is dan ook heel knap.

Een week na de enorme ontgoocheling moesten ze er toch weer staan en als je dan al snel met 0-2 achter staat, dan heb je toch karakter om dat weer om te buigen naar 3-2.

De 3-2 werd tot stand gebracht via treffers van Dione Jager, Ferri Grasmeijer en Lianne Ballast: allemaal uit een doorbraak.

Het bleef tot 4-4 een gelijkgaande strijd (afstander Jarno Jonkers). Daarna sloeg Leonidas een luid bejubeld gat naar 7-4: Lianne Ballast uit een doorbraak en Evelyn Knol en Jarno Jonkers (van afstand) zorgden voor de drie treffers. Bij rust was het 8-6 (achtste treffer door Jarl Witt).

In de pauze was in de wandelgangen al bekend dat concurrent Kinea had verloren van Wêz Warber / Wêz Fluch, zodat de titel eigenlijk al een feit was. Maar de ploeg kreeg dat niet te horen, om toch de druk er op te houden. Wie wil er nu kampioen worden, na twee nederlagen…

Dus ging Leonidas aanvankelijk goed geconcentreerd door in de tweede helft en leek er op de stand 11-7 ook geen vuiltje aan de lucht: doelpunten van de invalster Maaike Otten, Ferri Grasmeijer en Geke Niemann.

KIOS kroop toch weer terug tot 11-9, waarna Lianne Ballast van afstand de beslissende treffer maakte. Het was alweer haar derde treffer.

KIOS maakte het in de slotfase nog even spannend, maar de elfde treffer in de laatste minuut viel te laat om nog langszij te kunnen komen.

Daarna kon de titel worden gevierd en kregen de spelers, coach Gea Ballast en trainers Menno de Vries en Sake Koelma de felicitaties en de bijbehorende medailles van het bestuur.

Het is het eerste feestje van een juniorenteam sinds de zaalcompetitie van 2003-2004. Dat talentvolle team bestond toen uit Jildou Pietersma, Wolter-Kees Bouknegt, Ricardo Augustijn, Rick Gevers, Kevin Blom, Patty Vogelzang, Sandra van der Oord, Bea van der Wagen, Mariska Hakman en Sabina Veldhuizen.


Staand van links naar rechts: trainers Menno de Vries en Sake Koelma, Jarl Witt, Lard Ballast, Ferri Grasmeijer, Jarno Jonkers, de geblesseerde Manon Eijer en coach Gea Ballast.

Gehurkt van links naar rechts: Geke Niemann, Dione Jager, Lianne Ballast, Evelyn Knol, Doreen de Vries en Maaike Otten.

Meer foto's van de wedstrijd zijn te vinden in het fotoarchief.

{youtube}PDt04zOPzys{/youtube}