Leonidas SeriesMeld je team(s) aan voor ons jeugdtoernooi op zaterdag 28 augustus 2021!

Actualiteiten

Sponsorkliks

Hardlooptraining D1

Doordat de D1-pupillen een lange competitiepauze hadden (laatste wedstrijd 5 januari, komende wedstrijd 26 januari), kwam Willem Kreulen met het idee om een hardlooptraining te geven. Dit om de conditie te verhogen.

Na een rondje mailen werd het idee enthousiast ontvangen door de pupillen van D1 en ook de ouders (ook zij mochten meedoen!).

Zondag 13 januari om 10:00 uur werden de pupillen verwacht op het parkeerterrein van De Spokeplas. Wat iedereen toen nog niet wist, was dat het wel erg koud zou zijn. En koud, dat was het! Robin, Lard, Bas, Rowena, Marit, Sanne, Klaas, Anita en coach Jentje waren present. En natuurlijk Jelle, Jurgen en Helga om het nodige vast te leggen op de gevoelige plaat.

Om 10:00 uur werd er begonnen aan een uitgebreide warming-up op het parkeerterrein. In een trein is iedereen, afwisselend hardlopend en wandelend, naar achteren gelopen.

Daar aangekomen hebben heeft de hele ploeg hardlopend een trap betreden en bovenop de heuvel werd er gerekt en gestrekt. Iedereen was al heerlijk buiten adem toen de mededeling kwam dat de training toen pas zou beginnen. Dat was wel even schrikken voor een aantal personen...

Aangekomen bij de plas werd iedereen getrakteerd om 12 keer om de minuut 1 minuut te gaan hardlopen. Niet iedereen kon dit in het geheel volhouden, maar de kinderen hebben het fantastisch gedaan. Er waren een aantal kinderen die na een uur te hebben gelopen nog wel even een sprintje konden trekken. Respect!

Iedereen, inclusief de ouders, vond het leuk en gezellig en wilde dit nog wel een keer herhalen. Er werd zelfs al geopperd om een schaatstraining te houden. Wie weet gaat dit lukken...

Super gedaan jongens en meiden!

Kijk voor meer foto's in het fotoarchief!