Eindelijk weer een schoolkorfbaltoernooi

Twee jaar achtereen ging het schoolkorfbaltoernooi in Weststellingwerf niet door. Maar de organiserende commissie heeft nu de knoop doorgehakt.

Het evenement met zo’n duizend sportende kinderen wordt dit jaar weer gehouden.

"Eindelijk: Het mag weer. We durven de uitdaging aan." Met die woorden nodigt voorzitter Reint Oostra de clubs en de scholen uit om het toernooi een vervolg te geven. "Op woensdagmiddag 11 mei 2022 gaan we proberen de draad van ons jaarlijks schoolkorfbaltoernooi op de accommodatie van Leonidas in Noordwolde weer op te pakken volgens het beproefde recept."

"Natuurlijk zal het even wennen zijn voor de jongere groepen, want tijdens de coronacrisis was regelmatig sporten of kennismaken met een sport erg lastig. Daarom hopen we dat we veel jeugd op deze middag mogen begroeten om te ervaren hoe leuk dit spelletje kan zijn. Vanuit het Beweegteam Weststellingwerf en de clubs willen we proberen de scholen via korfballessen en clinics helpen zich voor te bereiden op dit jeugdsportevenement."

Kortom, de commissie wil na deze coronaperiode weer vooruit kijken en het 11 mei aan de Elsweg in Noordwolde weer laten bruisen. "Laten we daarom met z’n allen de schouders er onder zetten om onze sport op scholen, bij ouders en jeugd middels dit evenement die aandacht te geven welke we in de afgelopen jaren node hebben gemist."