Leonidas SeriesMeld je team(s) aan voor ons jeugdtoernooi op zaterdag 28 augustus 2021!

Actualiteiten

Sponsorkliks

11-9 verlies voor Leonidas MW1

In Wapserveen speelde Leonidas MW1 afgelopen woensdagavond tegen Moedig Voorwaarts MW1. De Leonidassers kwamen net tekort en verloren met 11-9.

René Zuil bracht zijn ploeg al snel op een 0-2 voorsprong door te scoren uit een klein kansje en een afstander.

De ploeg uit Wapserveen was nu aan zet. Achter elkaar scoorden zij de 1-2, 2-2 en 3-2. Wederom wist René Zuil de korf van afstand te treffen.

Tot aan de pauze wisten de Noordwoldigers de korf niet te treffen. Moedig Voorwaarts vergrootte de voorsprong naar 6-3. Met deze stand gingen beide teams de rust in.

In de tweede helft zagen de Leonidassers in de eerste minuten de achterstand oplopen tot 8-3.

Een overtreding tegen Daniëlle Deli werd bestraft met een strafworp. Evelien Rink verzilverde deze, waarmee de stand op 8-4 kwam. Hierna kwam Moedig Voorwaarts weer tot scoren.

Wolter Benthem was trefzeker van afstand. Henry Bakker volgde daarna eveneens met een afstandschot.

Nadat de Leonidassers een treffer van Moedig Voorwaarts incasseerden, wist René Zuil de weg naar de korf weer te vinden. Stand: 10-7. Hierop antwoordde Moedig Voorwaarts met een afstandschot.

Na de vakwisseling wist Henry Bakker een strafworp te versieren dankzij een overtreding van Moedig Voorwaarts. Evelien Rink zette deze strafworp om in een punt.

Met nog enkele minuten op de klok, wist Henry Bakker nog eenmaal te scoren en zette een eindstand van 11-9 op het scorebord.

Aanstaande woensdag wordt er in Heerenveen tegen Heerenveen MW1 gespeeld om 19:30 uur.