Zwakke eerste helft nekt Leonidas

Leonidas verzuimde afgelopen zondag twee punten te verdienen in de wedstrijd tegen Vefo 2. De matige start van de eerste helft van de Noordwoldigers werd bestraft met een 9-8 verlies.

De Noordwoldigers begonnen met een ietwat gewijzigde opstelling. In de aanval begonnen Simon Siedsma, Rick Vogelzang, Mariska van der Schoot en Sandra Baer. Henry Bakker, Lourens Looijenga, Patty Vogelzang en Hester Dekker startten in de verdediging.

Leonidas kwam moeilijk op gang, en miste veel kansen. Vefo kwam goed uit de startblokken, en wist in de eerste fase van de wedstrijd al een 4-0 voorsprong op te bouwen.

Uiteindelijk hielp Sandra Baer haar ploeg van de nul af, door een punt te slepen uit een klein kansje. Vefo zette hier weer drie tegentreffers tegenover.

Wederom was het Sandra Baer die wist te scoren na een doorbraak. Leonidas had nog terug kunnen komen op 7-3, als een door de arbiter gegeven strafworp niet werd gemist. Er werd gepauzeerd met een 7-2 tussenstand.

Na de pauze kwamen Ferri Grasmeijer en Anna Hoogenkamp in het vak voor Lourens Looijenga en Patty Vogelzang.

De pauze had de Noordwoldigers goed gedaan. Al snel wist Simon Siedsma te scoren uit een klein kansje. Na de vakwisseling die hierop volgde, waren Anna Hoogenkamp en Hester Dekker trefzeker van afstand.

Vefo sleepte de 8-5 binnen door te scoren van afstand. Vervolgens wisten  Rick Vogelzang en Henry Bakker  van afstand de korf te doorboren: 8-7.

Voor Leonidas kwamen de twee punten weer in zicht. Echter werd er verzuimd om de kansen af te ronden. Bovendien wist Vefo het spel flink te vertragen, waardoor er weinig tijd overbleef voor nog nieuwe kansen.

Vefo scoorde van afstand de 9-7, waarna Simon Siedsma het gat weer wist te verkleinen naar 9-8. Slim spel van Vefo zorgde ervoor dat Leonidas geen kansen meer kreeg. Er werd verloren met 9-8.

Voor Leonidas scoorden: Sandra Baer (2x), Simon Siedsma (2x), Rick Vogelzang (2x), Henry Bakker (1x), Anna Hoogenkamp (1x) en Hester Dekker (1x).