Zuur verlies Leonidas

Voor Leonidas stond gisteren de inhaalwedstrijd tegen WIK ’34 op het programma. Na een sterke eerste helft, moest Leonidas het bezuren in de tweede helft. Er werd verloren met 19-17.

De formatie van C1000 De Jong werd gevormd door Ricardo Augustijn, Frank Vermeeren, Jildou Pietersma en Evelien Rink in de aanval, en René Zuil, Henry Bakker, Mieke Zijlstra en Gea Dolstra in de verdediging.

WIK ’34 kwam goed uit de startblokken. Na enkele minuten gespeeld te hebben, opende WIK ’34 met een afstandschot en kwam op voorsprong.

Een goede actie in het aanvalsvak leverde de Noordwoldigers een vrije bal op. Ricardo Augustijn trok daarmee de stand weer gelijk.

Na de vakwisseling moest het verdedigingsvak van Leonidas een doorbraak incasseren. Enkele ogenblikken later bezorgde Rene Zuil zijn ploeg de gelijkmaker van 2-2.

Leonidas begon de smaak te pakken te krijgen. Ricardo Augustijn was trefzeker van afstand, en een uitstarter onder de korf door Jildou Pietersma leverde de Leonidassers een voorsprong van 2-4 op. De ploeg uit Damwoude liet het hoofd niet zakken, en al snel volgde de 3-4. Na een afstandschot van René Zuil volgde wederom een vakwisseling.

Een afstander van WIK ’34 zorgde voor de 4-5. In de volgende aanval van het aanvalsvak van Leonidas, wisten de Leonidassers een punt te slepen uit een vrije bal. Daarna wist René Zuil tweemaal achter elkaar te scoren uit een uitwijkactie en een doorbraak. De groenwitten stonden nu met 4-8 voor.

De verdediging incasseerde vervolgens een afstandschot van WIK ’34. Frank Vermeeren volgde dit voorbeeld, en zette zijn ploeg op een 5-9 voorsprong. Met nog enkele minuten op de klok van de eerste helft, wist de ploeg uit Damwoude nog eenmaal te scoren uit een uitstarten onder de korf. Een goede actie in het aanvalsvak van Leonidas leverde voor de rust nog een strafworp op, die door René Zuil werd benut.

Met een tussenstand van 6-10 gingen beide ploegen de pauze in.

Na de pauze begon Leonidas sterk aan de tweede helft. Ricardo Augustijn benutte een strafworp, en enkele ogenblikken later scoorde Augustijn van afstand. Met een ruime voorsprong van 6-12 mochten de Noordwoldigers de wedstrijd niet meer weggeven.

Daarna begon het tij te keren voor de Noordwoldigers. Merkwaardige beslissingen van de arbiter zorgden ervoor dat WIK ’34 de wind mee kreeg.

Na de 6-12 wist WIK ’34 terug te komen op een achterstand van 9-12. Evelien Rink breidde de voorsprong van de Leonidassers uit naar 9-13. Na de vakwisseling werd een doelpunt van René Zuil onterecht afgekeurd. Dit was het keerpunt van de wedstrijd.

WIK ’34 wist een inhaalslag te maken, en al snel was de stand 14-13.

Een vrije bal van René Zuil bezorgde de Noordwoldigers de gelijkmaker van 14-14. Daarna wist de ploeg uit Damwoude te scoren uit een uitstarter en een doorbraak. Dit bracht de stand op 16-14.

Een goede actie van Mieke Zijlstra leverde Leonidas een strafworp op die door René Zuil werd benut. Daarna moest Leonidas twee treffers van WIK ’34 incasseren. Stand: 18-16.

Met nog enkele minuten op de klok werd er nog flink gestreden door de Noordwoldigers. Vanaf de achterlijn wist Henry Bakker de 18-17 binnen te slepen. Met nog enkele minuten op de klok kreeg de ploeg uit Damwoude een strafworp mee en benutte deze. De stand was inmiddels 19-17, en niet veel later klonk het eindsignaal.

Aanstaande zaterdag speelt Leonidas thuis tegen MN en W in Sporthal De Duker. De wedstrijd begint om 19:05 uur.

Voor Leonidas scoorden: Ricardo Augustijn (6x), René Zuil (7x), Jildou Pietersma (1x), Frank Vermeeren (1x), Evelien Rink (1x) en Henry Bakker (1x).