Zuidschool Wolvega pakt opnieuw korfbaltitel

De Zuidschool uit Wolvega heeft in de kampioenspoule van de bovenbouw (groep 7/8) opnieuw de korfbaltitel van Weststellingwerf voor basisscholen veroverd.

In Noordwolde werd in een spannende finale De Klaeter uit De Hoeve met 4-2 verslagen. Maar bij dat succes bleef het dit jaar, nadat vorig jaar door de korfbalgekke Zuidschool alle drie titels waren binnengehaald.

De omstandigheden waren in Noordwolde woensdag nagenoeg perfect. De vele regen in de voorbije dagen had nauwelijks effect gehad op de bespeelbaarheid van de door vrijwilligers van korfbalvereniging Leonidas uitgelegde 23 velden.

En waar het woensdag in de ochtend het nog wat regende, brak juist 's middags tijdens het toernooi de zon door en werd het toch nog ijscoweer. En daarmee werd het weer een kleurige en vrolijke happening met ruim 900 sportende kinderen en zo’n 2000 bezoekers in totaal.

Onder alle bezoekers was ook een enthousiaste Frans Kloosterman, de nieuwe sportwethouder, aanwezig. De organiserende commissie kijkt dan ook vol voldoening terug op het evenement, dat ook in sportief opzicht veel te bieden had.

Omdat in de bovenbouw, middenbouw en benedenbouw twee kampioenspoules gevormd, werden er namelijk aan het eind van de dag drie spannende finales gespeeld. De Zuidschool wist niet zonder moeite (en voor veel publiek) De Klaeter de baas te blijven (4-2).

In de middenbouw won De Striepe uit Oldeholtpade de finale met 2-0 van het verrassend sterke team van de Drie Dorpen uit Oldeholtwolde.

De winnaars plaatsen zich voor de finale om het Fries kampioenschap op 4 juni in Wolvega. Een thuiswedstrijd dus voor de Zuidschool, dat ook de Friese titel verdedigt.

In de benedenbouw was de eindstrijd eigenlijk nog spannender. Basisschool ’t Holtpad uit Nijeholtpade en de Zuidschool hielden elkaar in de reguliere speeltijd op 1-1, waarna in de verlenging ’t Holtpad nog tweemaal scoorde.

Namens de sponsoren Woningstichting Weststellingwerf de Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland reikten Sake Lageveen en Henk de Vries de prijzen uit. (De organisatie zoekt nog een nieuwe hoofdsponsor.)

De overige winnaars in alle andere poules waren: Triangel B1, De Blesse B1, De Triade B1, Vensterschool B2 (op doelsaldo voor De Adelaar B2), Zuidschool B2, De Triade B2, De Velden B2, De Striepe M2, Drie Dorpen M1, De Velden M1, St. Franciscusschool M1, Vensterschool M2, Vensterschool M3, De Lamer M1, Vensterschool M4, De Adelaar M3, wet. Heideschool M2, Vensterschool M6, De Adelaar M5, Vensterschool M8, Vensterschool M9, Vensterschool O1, Dorpsschool De Blesse O1, Tuindorpschool O2, Vensterschool O3, Dorpsschool De Blesse O2, Vensterschool O4, Vensterschool O5 en Vensterschool O6.

In het fotoarchief zijn nog enkele foto's te vinden. Klik hier om de foto's welke gemaakt zijn door Henk Diever te bekijken.

{youtube}9i88JXu-iPk{/youtube}