Zuidschool domineert schoolkorfbal

De Zuidschool uit Wolvega heeft vandaag alle belangrijke prijzen in de wacht gesleept tijdens het schoolkorfbalkampioenschap van Weststellingwerf.

In de zwaarste kampioenspoules pakte deze school de wisselbeker bij de groep 3/4, de groep 5/6 en de groep 7/8.

Het toernooi vond traditioneel weer plaats op de velden van KV Leonidas en deels ook Olyphia aan de oostkant van de Elsweg.

Er werden door Leonidas 21 velden uitgelegd, waarop 950 korfballers verdeeld over 133 teams 122 wedstrijden afwerkten. Voeg daarbij het talrijke publiek en alle begeleiders en je hebt snel 1500 gasten bij elkaar.

Het gaf een kleurig schouwspel, waarbij de regen beperkt bleef tot wat fijne druppels.

Aan het eind van de geslaagde middag, uitstekend georganiseerd door de schoolkorfbalcommissie, reikten de sponsors Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland en de Woningstichting Weststellingwerf de prijzen uit.

En zoals gemeld werd het een rood gekleurd feestje door de successen van De Zuidschool

In de onderbouw was de Tuindorpschool uit Wolvega tweede, in de middenbouw was dat De Heidepolle uit Wolvega en in de bovenbouw De Striepe uit Oldeholtpade. De drie kampioensteams van de Zuidschool en de nummers twee van de drie poules doen op woensdag 5 juni mee aan het Fries kampioenschap in Oldeberkoop.

{youtube}YT44O3fTV9c{/youtube}

{youtube}snENqOseRik{/youtube}