Zonnepanelen geplaatst

Op de kleedaccommodatie van korfbalvereniging Leonidas in Noordwolde zijn afgelopen dinsdag door het bedrijf BespaarPartner uit Tuk zonnepanelen geplaatst.

Met de plaatsing van de zonnepanelen realiseert de club een structurele besparing op de energiekosten.

Er is voor de aanschaf een sponsorovereenkomst gesloten met het bedrijf Vermilion Energy. Het bedrijf financiert de aanschaf en installatie van 20 zonnepanelen en de bijbehorende omvormer. Dat betekent dat Leonidas vanaf deze week geen elektriciteitskosten meer heeft.

De samenwerking met Vermilion levert een structurele besparing van rond de 1000 euro op voor Leonidas. Op de panelen zit 25 jaar rendementsgarantie en tien jaar fabrieksgarantie.

De twintig panelen leveren het eerste jaar rond de 4860 kWh op. Gemiddeld is het daar rond de 4780 kWh per jaar. Het verbruik op de Leonidas-accommodatie en het Olyphia-trainingsveld ligt nu opgeteld rond de 4300 KWh per jaar.