• Wij maken Leonidas nog groener!
  • SponsorKliks
  • Word lid!
  • Korfbal Totaal

Zeecontainer als kerstgeschenk

Misschien is het al opgevallen, maar als je nu over de Elsweg rijdt, dan zie je bij de fietsenstalling op de parkeerplaats bij het korfbalveld een grote zeecontainer staan.

De container is een prachtig waardevol geschenk van bouwbedrijf Jorritsma en is door een eveneens door Jorritsma gesponsorde dieplader met kraan van de firma Pax - in een zware sneeuwbui - van Wolvega naar Noordwolde gebracht.

We waren als bestuur al enige tijd op zoek naar een oplossing voor ons bergingsprobleem. We hebben bijvoorbeeld een EHBO-ruimte gevuld met vrieskisten en een mobiele tap. Er slingeren buizen rond, die werden gebruikt voor het bouwen van een overkapping tijdens ons toernooi. De bestaande berging puilt uit met spullen, die we een incidenteel gebruiken voor toernooien, zoals stoelen en tafels.

Er is echt geen ruimte meer. Zo zijn we gietijzeren korfbalpalen aan het vervangen door lichtere aluminiumpalen, alleen zijn die te duur om buiten op een palenberging te leggen. Die moeten dus ook onderdak.

Met deze in prima staat verkerende container van twaalf meter lang zijn we uit de problemen. De container is volledig geïsoleerd (dus geen condens) en voorzien van verlichting.

We willen de container het liefste plaatsen tussen de kleedkamers en de dichte boswal, die ons complex scheidt van de Elsweg. Maar voordat we dat doen, moeten we toestemming hebben van de gemeente. Na eerste contacten met ambtenaren is gebleken dat we een omgevingsvergunning nodig hebben. Die is inmiddels aangevraagd. We hopen op groen licht, zodat de container van zijn tijdelijke plek naar zijn definitieve plek kan worden verplaatst.