Wolvegaster basisscholen sterk op korfbaltoernooi

Scholen uit Wolvega deden het gisteren in Noordwolde opvallend goed op het jaarlijkse korfbaltoernooi van Weststellingwerf. Leonidas is ieder jaar gastheer.

Dit jaar werd vanwege werkzaamheden op het korfbalcomplex uitgeweken naar de velden van de zeer goed meewerkende overburen van Olyphia. Al had het oude Leonidasveld, dat nog ingezaaid moet worden, wel een functie van parkeerplaats.

Die stoffige extra ruimte was nodig omdat voor beide zijden van de Elsweg een parkeerverbod was ingezet om de veiligheid van de jonge deelnemers te vergroten.

Voor Leonidas en de regelingscommissie onder leiding van duizendpoot Reint Oostra was het een geslaagde dag. Het was stralend weer, weinig blessures en de totale ijsvoorraad is verkocht; de waterijsjes waren letterlijk niet aan te slepen.

In totaal deden op 21 velden bijna 240 teams van 23 scholen in Weststellingwerf mee aan het grote toernooi. Zo'n 40 scheidsrechters floten 280 wedstrijden.

Bij groep 3/4 won O.B.S. De Striepe uit Oldeholtpade ten koste van O.B.S. Zuid uit Wolvega, bij groep 5/6 won regerend Nederlands Kampioen school Zuid uit Wolvega ten koste van de Tuindorpschool uit Wolvega, terwijl bij groep 7/8 de rollen juist waren omgedraaid.

Directeur Sake Lageveen, van hoofdsponsor Woningstichting Weststellingwerf, reikte in de namiddag de kampioensbekers uit. De Woningstichting heeft toegezegd ook volgend jaar als sponsor op te treden.

Alle zes finalisten mogen op 6 juni in Leeuwarden een gooi doen naar de Friese titel als tussenstation naar het NK op 16 juni in Pijnacker.