Winst E1-team na zenuwslopende tweede helft

Het E1-team zorgde gisterochtend voor een spannende wedstrijd tegen LDODK E2 in de sporthal van Gorredijk. Een 8-4 achterstand werd in de tweede helft omgebogen naar een 12-13 overwinning.

LDODK wist als eerste de korf te vinden en kwam op 1-0 voorsprong. Maar daarna was het de beurt aan de Leonidassers; dankzij treffers van Marvin Bakker, Steffanie Verra en Justin Zuil kwamen de Noordwoldigers op 1-3 voorsprong.

Een strafworp voor LDODK resulteerde in een 2-3 tussenstand. Nadat Jorrit van der Meer de 2-4 op zijn naam kon bijschrijven, kwam de ploeg uit Gorredijk op gang. De 2-4 voorsprong eindigde in een 8-4 achterstand voor de Leonidassers aan het einde van de eerste helft.

Na de pauze begon het E1-team zeer sterk aan de tweede helft. Iris Schulting verzilverde een strafworp, waarna Marvin Bakker de 8-6 binnen wist te slepen van afstand. Kort daarna wist Iris Schulting nogmaals de korf met een prachtig afstandschot te treffen.

Marvin Bakker wist nog tweemaal de korf van afstand te doorboren, waarna de groenwitten op een 8-9 voorsprong kwamen. De Leonidassers waren weer helemaal terug in de wedstrijd.

Nadat LDODK 9-9 op het scorebord wist te zetten, bouwde Marvin Bakker de voorsprong uit naar 9-10 door te scoren van afstand. Hierna wist LDODK de korf weer te vinden, waarna Justin Zuil 10-11 op het scorebord wist te zetten.

De laatste minuten van de wedstrijd waren zenuwslopend. Beide ploegen creëerden goede kansen, maar het was weer LDODK die de stand gelijk wist te trekken. Maar het was wederom Justin Zuil die zijn ploeg op een 11-12 voorsprong bracht.

Het einde van de wedstrijd naderde en de Gorredijkers trokken de stand gelijk naar 12-12. Met nog slechts één minuut op de klok, schoot Justin Zuil het team naar de overwinning. Van afstand scoorde Zuil de 12-13.

LDODK gaf nog niet op en wist nog enkele goede kansen te creëren. Gelukkig voor Leonidas werd de korf niet meer getroffen, en konden de Leonidassers twee punten mee naar huis nemen.

Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen het nog puntloze Samen Een op het programma. De wedstrijd begint om 14:15 in Sporthal De Duker.