Welpen spelen 4Korfbal-toernooi

Zaterdag 11 maart hebben de welpen van Leonidas hun eerste 4Korfbal-toernooi bij Lintjo in Oldeberkoop gespeeld.

Raymon Ophof, Laura de Vent, Bodil Houtsma, Jeanine Zijlstra en Rona Dolstra deden hier hun eerst wedstrijdervaring op.

4Korfbal is jeugdkorfbal in tegenwoordige tijd. Het is speciaal ontwikkeld om korfbal laagdrempeliger en aantrekkelijker te maken voor de jeugd.

Speelplezier en succesbeleving staan bij zo'n beginnerstoernooi centraal. Met een paalhoogte van 2 meter en een royale korf is dit dan ook gegarandeerd.

De eerste twee wedstrijdjes tegen Pallas '08 en Mid Fryslân was het zichtbaar wennen, maar de welpen pikten de aanwijzingen van coach Hester Dekker snel op en sloten de laatste twee wedstrijden tegen SCO en Heerenveen winnend af.

De welpen stromen nu door naar beginnende F-jes. Dit houdt in dat ze op dinsdagavond van 17:45 uur tot 18:45 uur op het veld trainen, maar nog geen competitie spelen. Op deze manier zullen ze verder klaargestoomd worden voor het "echte" korfbal.

Foto's van deze dag zijn te vinden in het fotoarchief.