Vrijwilligers Leonidas goed verzekerd

Vrijwilligers van Leonidas vallen onder een collectieve ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering, die de gemeente Weststellingwerf heeft afgesloten bij VNG/Achmea.

De verzekering is speciaal voor verenigingen en stichtingen.

Waar mensen werken kunnen ongelukken gebeuren. Ook vrijwilligers kunnen schade veroorzaken of zelf schade lijden. De door de vrijwilliger aan derden toegebrachte schade is niet gedekt onder de particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Aangezien bij schade de financiële gevolgen niet zijn te overzien door de verenigingen en stichtingen die met vrijwilligers werken, is het afsluiten van adequate verzekeringen zeer belangrijk.

Om niet het risico te lopen dat organisaties en hun vrijwilligers onvoldoende of niet verzekerd zijn heeft de gemeente Weststellingwerf als onderdeel van haar vrijwilligersbeleid een collectieve ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Ook Leonidas maakt zo gratis gebruik van deze collectieve aansprakelijkheid- en ongevallenverzekering.

Deze verzekeringen gelden voor alle bij Leonidas werkzame vrijwilligers (waaronder ook bestuursleden). De gemeente Weststellingwerf betaalt de verzekeringspremie.

Voor meer informatie: zie deze pagina op de website van de gemeente Weststellingwerf, en/of klik hier voor de VNG Vrijwilligerspolis.