Verlies voor midweekteam

Leonidas MW1 speelde woensdagavond tegen KIA MW1 uit Koekange. In de tweede helft wisten de gasten de kansen nét wat beter af te maken, en wonnen uiteindelijk met 6-8.

Om 20:00 uur startte de wedstrijd op het korfbalveld van Leonidas in Noordwolde. De gasten kwamen na enkele aanvallen op een 0-1 voorsprong.

Via afstanders van Simon Siedsma en Lourens Looijenga kwamen de Leonidassers op een 2-1 voorsprong, waarna niet veel later KIA de gelijkmaker maakte.

Mariska van der Schoot wist een punt te slepen uit een klein kansje en Anna Hoogenkamp zette 4-2 op het scorebord na een fraaie afstander.

Met een 4-2 tussenstand, kwam KIA beter in het spel en begon de kansen goed af te ronden. Zo wisten de gasten de achterstand in te halen en op een 4-5 voorsprong te komen. Met deze stand werd er gepauzeerd.

Aan het begin van de tweede helft trok Henry Bakker vrij snel de stand weer gelijk na een afstandschot.

Helaas verzaakten de Leonidassers om weer op voorsprong te komen, en dus namen de gasten het stokje maar over; via drie treffers van afstand kwam KIA op een 5-8 voorsprong.

Terwijl de laatste fase van de wedstrijd in ging, begin een heer van KIA een overtreding op Henry Bakker tijdens het nemen van een vrije bal. De scheidsrechter gaf hiervoor terecht een strafworp aan Leonidas die door Mariska van der Schoot werd verzilverd.

In de laatste minuten kwam geen van beide ploegen meer tot scoren, met een 6-8 verlies voor Leonidas als gevolg.