Verlies voor Leonidas na fysiek duel

Leonidas reisde gisteren af naar het Friese Hijum om daar te spelen tegen MN en W. De wedstrijd leverde de Noordwoldigers helaas twee verliespunten en een bezoek aan het ziekenhuis op.

In verband met de afwezigheid van enkele spelers, begon Leonidas met een gewijzigde opstelling. Ricardo Augustijn, Berry Duin, Kim Stuiver en Jildou Pietersma begonnen in het aanvalsvak. René Zuil, Henry Bakker, Lisa de Boer en Bea van der Wagen in het verdedigingsvak.

MN en W begon sterk aan de strijd. Al snel keken de Leonidassers tegen een achterstand van 2-0 aan. In de eerste helft van deze wedstrijd kwamen de groenwitten niet veel tot scoren. Zo eindigde de eerste helft in een achterstand van 5-2.

In de tweede helft werd het wel duidelijk dat de scheidsrechter aan de kant van MN en W stond, die het fysieke spel van MN en W kennelijk goedkeurde.

De Leonidassers kwamen nog een aantal malen tot scoren, maar konden niet voorkomen dat MN en W verder uitliep.

Het fysieker wordende spel mondde in de laatste minuut van de wedstrijd uit in een botsing onder de korf. Henry Bakker kreeg een elleboog in het gezicht met een flinke snee bij de wenkbrauw tot gevolg. Een bezoek aan het ziekenhuis was het gevolg. Daar kon de snee worden gelijmd en vast worden gezet met hechtpleisters.

Bizar genoeg wou de scheidsrechter per sé de wedstrijd uitspelen, met nog slechts 30 seconden op de klok en drie spelers in het aanvalsvak.

De wedstrijd eindigde in een verlies van 12-6.

Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma. Er wordt dan gespeeld tegen Noveas in Steenwijk. De wedstrijd begint om 17:00 uur.