Verlies voor Leonidas in Schoonoord

Leonidas speelde gisteravond de inhaalwedstrijd tegen SDO 2 in Schoonoord. De Noordwoldigers moesten echter weer puntloos huiswaarts keren. Uitslag: 19-14.

Het aanvalsvak van Leonidas bestond uit Rick Vogelzang, Lourens Looijenga, Meta Stoelwinder en Mariska van der Schoot. De verdediging werd gevormd door Henry Bakker, Jarno Jonkers, Anna Hoogenkamp en Hester Dekker.

Om 20:00 uur werd er begonnen aan de wedstrijd. Leonidas kwam goed uit de startblokken. Het duurde slechts enkele minuten voordat de ploeg op een 0-2 voorsprong kwam, via twee doorbraken van Meta Stoelwinder.

Na de eerste vakwisseling zette aanvoerder Henry Bakker zijn ploeg op een 0-3 voorsprong. Maar Leonidas kon de sterke start niet vasthouden. Kansen werden niet afgerond, en SDO begon ook los te komen; de ploeg scoorde driemaal achter elkaar van afstand.

SDO kreeg het op de heupen; via een strafworp werd het 4-3. Vervolgens maakte SDO nog twee treffers en kwam op een 6-3 voorsprong. Een doorbraak van Meta Stoelwinder leverde de 6-4 op.

In de eindfase van de eerste helft wisten Hester Dekker en Rick Vogelzang beiden de korf nog van afstand te treffen. SDO zette hier drie treffers tegenover. Er werd met een 9-6 tussenstand gepauzeerd.

In de tweede helft kwam Frank Vermeeren in het vak voor Jarno Jonkers.

Na drie minuten gespeeld te hebben, wist Anna Hoogenkamp van afstand te scoren. In de aanval hierna wist Lourens Looijenga een strafworp te versieren na een actie. De strafworp werd door Meta Stoelwinder benut: 9-8.

Via een vrije bal en een uitstarter kwam SDO op een 11-8 voorsprong. Anna Hoogenkamp was in het aanvalsvak haar tegenstander te snel af. Door het overnemen door een dame van SDO, wist Hester Dekker vrij te komen achter de korf en haar kans te benutten: 11-9.

Een overtreding van Leonidas werd bestraft met een strafworp die door SDO niet werd gemist. Daarna trof de ploeg de korf van afstand.

Na het afvangen van de bal onder de korf, wist Henry Bakker te scoren uit een klein kansje, waarna SDO 14-10 op het scorebord wist te zetten.

Leonidas verkleinde het gat naar 14-12; Meta Stoelwinder sleepte een punt uit een vrije bal, en uit een afstander. SDO kreeg een strafworp die onbenut bleef.

De Noordwoldigers bleven de Schoonoorders op de hielen zitten, maar de ploeg gaf zich niet gemakkelijk over. Daarentegen wist de ploeg zelfs viermaal achter elkaar te scoren. Nu keek Leonidas aan tegen een 18-12 achterstand, en waren de kansen op punten wel verkeken.

Voor Leonidas wisten Anna Hoogenkamp en Lourens Looijenga beide nog van afstand te scoren. Via een vrije bal besloot SDO de eindstand op 19-14.

Doelpunten Leonidas: Meta Stoelwinder (6x), Henry Bakker (2x), Hester Dekker (2x), Rick Vogelzang (1x), Anna Hoogenkamp (2x) en Lourens Looijenga (1x).