Verlies Leonidas in laatste zaalwedstrijd

In Sporthal De Duker speelde Leonidas afgelopen zondag de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie. Van LDODK 6 werd er met 13-16 verloren.

De Noordwoldigers begonnen met Rick Vogelzang, Ferri Grasmeijer, Patty Vogelzang en Mariska van der Schoot in de aanval. Daartegenover startten Henry Bakker, Lourens Looijenga, Anna Hoogenkamp en Hester Dekker in de verdediging.

Een van de heren van LDODK startte slim weg achter de korf, waarna hij via een lange bal het eerste doelpunt van de wedstrijd wist te maken. Daarna was het de beurt aan een van de dames van LDODK, die van afstand 0-2 op het scorebord zette.

De ploeg uit Gorredijk liep uit naar een 0-3 voorsprong, waarna Leonidas de korf ook begon te vinden. Van afstand was Henry Bakker trefzeker, en sleepte het eerste doelpunt van de Leonidassers binnen. Na de vakwisseling sleepte Ferri Grasmeijer een doelpunt uit een doorbraak: 2-3.

LDODK behield de voorsprong, en liep verder uit naar 2-4. Maar Leonidas wist een aantal goede aanvallen op te zetten, en zo wisten de beide dames Hester Dekker en Anna Hoogenkamp beiden van afstand te scoren: 4-4.

Via een afstander en een strafworp liep LDODK uit naar 4-6. Lourens Looijenga maakte via een afstander de 5-6. De Gorredijkers gaven de moed echter nog niet op. Tot aan de pauze wist de ploeg nog driemaal te scoren, wat resulteerde in een 5-9 tussenstand.

Na de pauze moesten de Noordwoldigers direct een tegentreffer incasseren. Maar via Lourens Looijenga (afstander) werd het 6-10. Drie treffers en drie tegentreffers later was de stand 9-13. Voor Leonidas scoorden Rick Vogelzang (2x) en Henry Bakker beiden van afstand.

LDODK gaf nog steeds weinig ruimte, en vergrootte de marge naar 5 doelpunten, na een afstandsschot. Via Henry Bakker werd de stand 10-14.

Een overtreding van Leonidas werd bestraft met een strafworp, die niet werd gemist door LDODK. In het aanvalsvak van Leonidas werd een vrije bal verkregen. Een van de heren stapte tot tweemaal toe te vroeg in, wat resulteerde in een strafworp. Rick Vogelzang sleepte hier een punt uit: 11-15.

Via afstanders van Hester Dekker en Lourens Looijenga kwamen de Noordwoldigers nog terug op 13-15. Helaas was er niet meer voldoende tijd over om de schade in te halen. LDODK besloot de eindstand op 13-16 na te scoren uit een klein kansje.

Voor Leonidas scoorden: Henry Bakker (3x), Lourens Looijenga (3x), Ferri Grasmeijer (1x), Hester Dekker (2x), Anna Hoogenkamp (1x) en Rick Vogelzang (3x).