• Wij maken Leonidas nog groener!
  • SponsorKliks
  • Word lid!
  • Korfbal Totaal

Vensterschool naar Friese finale

De schoolkorfbalcommissie Weststellingwerf kon woensdag op het eind van de middag samen met de vrijwilligers van gastheer KV Leonidas terugblikken op een perfect verlopen jeugdsportevenement.

Meer dan 1000 enthousiaste jeugdige sporters, veel publiek, prima sportweer en uiteindelijk drie overduidelijke winnaars in de allesbeslissende finales.

Bij de onderbouw won 't Holtpad uit Nijeholtpade met 7-1 van De Striepe uit Oldeholtpade, versloeg de middenbouw van De Vensterschool Noordwolde de leeftijdsgenoten van de Tuindorpschool Wolvega met 4-0 en maakte de Heidepolle uit Wolvega met een 4-1 zege een einde aan de hegemonie van de Zuidschool Wolvega.

Voor Leonidas was het vooral mooi dat eindelijk eens een team uit Noordwolde (met spelers van de E1 en coach Rene Zuil) een titel pakte. Bij de bovenbouw liep het team van de Vensterschool op doelsaldo de finale mis.

Alle finalisten, die de prijzen kregen uitgereikt door de vertegenwoordigers van de sponsoren van dit evenement, mogen op 3 juni wederom bij Leonidas in Noordwolde deelnemen aan het Fries Schoolkorfbalkampioenschap.

Foto's van deze middag zijn te vinden in het fotoarchief.