Tweede kansloos tegen HHV

Voor Leonidas 2 zit het seizoen er op. De laatste wedstrijd, thuis tegen gedoodverfd kampioen HHV 3 uit Hollandscheveld, leverde een dikke 6-17 nederlaag op.

Het was ook de enige wedstrijd deze competitie dat het verschil zo groot was. De uitwedstrijd was nog met 6-4 verloren.

Het tweede speelde dit seizoen misschien wel te vaak in een wisselende samenstelling of met spelers die in het weekeinde vaker werden ingezet. Bovendien waren er voor de start van de competitie diverse spelers op papier beschikbaar, die in de praktijk bijna niet (Hans Oostra) of zelfs helemaal niet (Marc van der Meer) gespeeld hebben.

Toch werd er bij vlagen dit zaalseizoen prima gespeeld. Maar gisteren dus niet. Het aantal spelers had nog de wedstrijd met het eerste in eerder die dag Zuidhorn in de benen, maar zelfs met de een fitte groep was HHV vermoedelijk onklopbaar geweest.

Rick Vogelzang opende nog wel de score, maar daarna liep HHV uit naar een 2-6 voorsprong. Voor Leonidas benutte Simon Siedsma een strafworp. Anita Bakker bepaalde van afstand de ruststand op 3-6.

De tweede helft bleven de niet fitte Jacob Vermeeren en Lourens Looijenga, na een harde overtreding in de eerste helft, aan de kant. HVV liep probleemloos uit naar 4-11.

Anke Slot schoot in haar tweede wedstrijd die dag de vierde van afstand binnen en maakte uit een doorbraak ook de 5-11.

Leonidas geloofde het verder wel en HHV bleef dankzij een ijzersterke rebound regelmatig scoren. Het was nogmaals Anke Slot die op 5-17 de eindstand van afstand op 6-17 bepaalde.

Op het veld is er geen tweede team. In ieder geval hebben Anja Kallenkoot en Simon Siedsma zich beschikbaar gesteld voor het restant van de midweek-competitie.