• Wij maken Leonidas nog groener!
  • SponsorKliks
  • Koop het jubileumboek van Leonidas bij Jumbo De Jong!
  • Word lid!

Twee Stellingwerfse schoolkorfbalteams Fries kampioen

Op het terrein van korfbalvereniging SIOS in Wolvega werden gisteren de finales gespeeld om het kampioenschap Schoolkorfbal van Friesland.

Bij groep 7 en 8 werd OBS Zuidschool Wolvega voor de vierde maal op rij kampioen. De Zuidschool versloeg in de finale OBS De Tjongerling uit Oldeberkoop met 7-2. Bij groep 5 en 6 won De Tjongerling wel de titel. Beide teams mogen deelnemen aan het NK op 14 juni bij Sporting Delta in Dordrecht.

Er waren 39 teams verdeeld in drie groepen: categorie groep 7 en 8, groep 5 en 6 en groep 3 en 4. De korfballers van De Sprankel uit Stiens wonnen bij groep 3 en 4.

Uit Weststellingwerf deden teams van Zuidschool in Wolvega, De Klaeter in De Hoeve, De Drie Dorpen in Oldeholtwolde, De Striepe in Oldeholtpade en ’t Holtpad in Nijeholtpade mee aan de kampioenschappen. De teams van de scholen uit Noordwolde hadden zich tijdens het kampioenschap van Weststellingwerf niet voor deze finales weten te plaatsen.

In verband met een tragisch ongeval in Twijzel, waar de tienjarige schoolkorfbalster Yrsa de Bruin uit Surhuisterveen om het leven kwam, werd een minuut stilte in echt genomen. Alle spelers stonden daarvoor naast elkaar opgesteld op het kunstgrasveld. Er werden witte ballonnen opgelaten, de scheidrechters droegen rouwbanden en ook hing de KNKV-vlag in Wolvega halfstok. Een 7-jarig meisje, dat ernstig gewond raakte door de instortende dug-out, is gelukkig weer thuis en aan de beterende hand.


Leonidas leverde voor het toernooi een scheidsrechter en materieel. Ook heeft Leonidas zich bij de bond kandidaat gesteld om, naast het jaarlijkse Weststellingwerfse kampioenschap, ook dit Friese kampioenschap een keer naar Noordwolde te halen.

Klik hier voor foto’s (door PEEM Media) van deze dag.