Twee punten voor midweekteam

Gisteravond reisden de midwekers af naar Heerenveen voor de wedstrijd tegen Heerenveen MW1. De Leonidassers verdienden twee punten.

Het aanvalsvak van Leonidas werd gevormd door René Zuil, Jelle Grasmeijer, Evelien Rink en Ingrid Martens. Henry Bakker, Wolter Benthem, Daniëlle Deli en Patty Vogelzang vertegenwoordigden het verdedigingsvak.

Na een paar aanvallen was het raak voor de Leonidassers. René Zuil wist de korf te treffen na het nemen van een vrije bal. Enkele ogenblikken later viel de tegentreffer van Heerenveen.

Na de vakwisseling werd een overtreding van Heerenveen bestraft met een strafworp. Daniëlle Deli verzilverde deze.

Het aanvalsvak van Leonidas had moeite met het treffen van de korf, maar het geduld werd beloond: Patty Vogelzang schoot van afstand haar team naar een 1-3 voorsprong.

Nadat er weer van vakken was gewisseld, wist René Zuil een strafworp te versieren. Evelien Rink sleepte hier een punt uit.

Voor de pauze wist Heerenveen nog één keer de korf te treffen. Met een tussenstand van 2-4 gingen de ploegen de kleedkamers in.

De tweede helft begon. Rick Vogelzang kwam in het veld voor Jelle Grasmeijer.

Al snel aan het begin van de tweede helft wist Daniëlle Deli de korf van afstand te treffen. Hierna moesten twee rake treffers van Heerenveen worden geïncasseerd. De stand was inmiddels 4-5.

Een afstandschot van Evelien Rink zorgde voor de 4-6 voorsprong, waarna Heerenveen eveneens een afstandschot wist om te zetten in een punt.

Heerenveen zat Leonidas nu op de hielen. De Leonidassers hielden het hoofd koel. Henry Bakker kwam tot scoren uit een doorbraak en zette 5-7 op het scorebord.

Er volgde weer een vakwisseling. Jim Bekkers kwam in het veld voor Wolter Benthem.

De ploeg uit Heerenveen liet de moed nog niet zakken, en trof de korf na een doorbraak. In het aanvalsvak van Leonidas werd een overtreding bestraft met een strafworp die door Evelien Rink benut werd.

Bij de Leonidassers werd de laatste wissel ingezet. Daniëlle Deli maakte plaats voor Astrid Augustijn.

De wedstrijd naderde zijn einde. De ploeg uit Heerenveen wist nog eenmaal de korf te treffen uit een afstandschot. In het aanvalsvak van Leonidas wist Henry Bakker een strafworp te slepen uit een doorbraak waarbij een overtreding door Heerenveen werd gemaakt. Bakker verzilverde zelf de strafworp en bepaalde hiermee de einduitslag op 7-9.

Aanstaande woensdag speelt Leonidas MW1 thuis tegen HHV MW2. De wedstrijd begint om 20:00 uur op het korfbalveld van Leonidas.