• Word lid!
  • Wij maken Leonidas nog groener!
  • SponsorKliks
  • Korfbal Totaal

Trainen voor schoolkorfbaltoernooi

De scholieren van basisschool De Velden uit Noordwolde-Zuid kregen vanmiddag op het Leonidasveld van Jildou Pietersma een spoedcursus korfbal.

In drie groepen werd in een half uur de beginselen van de sport bijgebracht met het oog op het schoolkorfbaltoernooi van aanstaande woensdag.

Leonidas had de training aangeboden. Zo was het ook voor deelnemende kinderen van de beide basisscholen mogelijk mee te trainen met de Leonidasjeugd.

Na een eenmalig uitstapje gedaan naar de velden van goede buur VV Olyphia, zijn we dit jaar dus weer terug op ons vertrouwde stekkie. Vrijwilligers van Leonidas leggen dinsdag alle velden uit. De Vensterschool uit Noordwolde heeft dit jaar met een totaal van 16 de meeste teams opgegeven voor dit jeugdkorfbalevenement, dat tussen 13:00 uur en 16:40 uur wordt afgewerkt op 21 velden.

Door minder opgaven kon er bij zowel de onder-, midden- als bovenbouw dit jaar maar 1 kampioenspoule gevormd worden, waardoor de winnaars van deze poules zich ook meteen Kampioen van Weststellingwerf mogen noemen en een heuse finale als climax en sluitstuk van deze sportmiddag ontbreekt.

Naast deze kampioenen krijgen ook de nummers 2 het recht van deelname aan het Provinciaal Fries Schoolkorfbal Kampioenschap dat op woensdag 5 juni op de accommodatie van KV Lintjo in Oldeberkoop wordt afgewerkt. De titels bij deze gemeentelijke editie worden dit jaar verdedigd door De Striepe uit Oldeholtpade bij de onderbouw, de Zuidschool uit Wolvega bij de middenbouw en De Tuindorpschool uit Wolvega bij de bovenbouw.

En dat het niveau van de jeugd in Weststellingwerf nog steeds hoog is bleek vorig jaar na het toernooi in Noordwolde. In juni slaagde het schoolkorfbalteam van groep 5/6 van OBS Zuid uit Wolvega er bijna in om de Nederlandse titel te prolongeren. In de finale werd er door de Friese kampioen nipt verloren van OBS De Schuthoek uit Zuidlaren. In de pouleronde had Zuid geen enkel kind aan haar tegenstanders. Achtereenvolgens werden klinkende overwinningen geboekt op de provinciale kampioenen van Utrecht, Overijssel, Zuid-Holland en Noord-Brabant.

{youtube}Oy5zYbI3WzY{/youtube}