Topdrukte bij Unicef Sponsorloop

Een paar honderd kinderen uit Noordwolde en omgeving deden maandagavond onder grote belangstelling van familieleden mee aan de tweejaarlijkse Unicef Sponsorloop Weststellingwerf op het veld van Leonidas.

Het thema van deze Unicef Sponsorloop was "We gaan voor nul".

Elke dag overlijden duizenden kinderen door oorzaken die vaak heel makkelijk te voorkomen zijn, bijvoorbeeld door het drinken van vervuild drinkwater. Daarom liepen de scholieren dit jaar voor schoon drinkwater.

De kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 kregen vorige week een sponsorkaart mee en konden daarmee sponsors werven. Vervolgens werden er een uur rondjes gerend. Vanwege het dreigende noodweer werd het evenement in Noordwolde ingekort tot 45 minuten.

Dat hardlopen gebeurde ook elders in de gemeente. Zo werd er gelopen in Ter Idzard, Munnekeburen, Steggerda en Wolvega.

In totaal kwamen ruim duizend basisschoolkinderen in Weststellingwerf in actie voor het goede doel. De opbrengst van twee jaar geleden was ongeveer € 21.000,-.

Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties, komt op voor de noden en rechten van kinderen, waar ook ter wereld. Daarbij werkt Unicef samen met regeringen, lokale overheden, andere hulporganisaties en de bevolking zelf.

Unicef helpt bij de verbetering van de drinkwater- en voedselvoorziening, de gezondheidszorg en het onderwijs. Ook steunt het Kinderfonds projecten voor kinderen die het extra moeilijk hebben: kinderen die op straat leven, die moeten werken, die gehandicapt zijn of die wees geworden zijn.

Meer foto's van de Unicef Sponsorloop vind je in het fotoarchief.

{youtube}5uum55YX210{/youtube}