Titelkansen Leonidas zo goed als verkeken

Leonidas is er vandaag niet in geslaagd punten te pakken in Grou. Daar verloren de Noordwoldigers onnodig met 14-9 van Mid Fryslân 7.

Met één wedstrijd minder gespeeld dan naaste concurrent AVO 7, heeft Leonidas een achterstand van vijf punten. Een kans op de titel is nu wel erg ver weg door dit verlies.

De Noordwoldigers hadden moeite om een team op de been te krijgen voor deze zondag. De ploeg moest het doen zonder de geblesseerde Meta Stoelwinder en zonder Mariska van der Schoot en Jarno Jonkers. Er werd een beroep gedaan op Geke Niemann voor de dames.

Leonidas startte in de aanval met Henry Bakker, Frank Vermeeren, Anna Hoogenkamp en Evelyn Knol. In de verdediging startten Rick Vogelzang, Eelco de Haan, Doreen de Vries en Geke Niemann. Om 10:00 uur gaf de scheidsrechter het beginsignaal van de wedstrijd.

Mid Fryslân pakte goed uit, en wist met de eerste afstander van de wedstrijd direct de korf te doorboren. In het aanvalsvak van Leonidas was Frank Vermeeren zijn tegenstander te snel af en scoorde uit een doorbraak.

Na de eerste vakwisseling vond Mid Fryslân de korf van afstand. Eelco de Haan herhaalde dit kunstje en trok de stand weer gelijk naar 2-2. Leonidas had moeite met het opzetten van de aanvallen. Er werd onnodig balverlies geleden, en onder de korf had Mid Fryslân het meeste de bal in de afvang.

De ploeg liep na twee afstanders uit naar een 4-2 voorsprong. Geke Niemann zag haar kans schoon van afstand, en wist met overtuiging te scoren voor haar ploeg. Mid Fryslân liet Leonidas achter zich; de ploeg scoorde tweemaal van afstand en zette zo 6-3 op het scorebord.

Vlak voor rust scoorde aanvoerder Henry Bakker het vierde doelpunt van Leonidas, en werd er met een 6-4 tussenstand gepauzeerd.

Ook na de pauze kreeg Leonidas weinig grip op de wedstrijd. De Noordwoldigers konden al vrij snel een afstander incasseren. Via Eelco de Haan werd het 7-5.

Mid Fryslân scoorde wederom tweemaal van afstand, en behield een nette voorsprong. Van afstand scoorde Eelco de Haan voor Leonidas: 9-6. Daarna moesten de Leonidassers een afstander van Mid Fryslân incasseren.

De dienstdoende arbiter begon in de tweede helft steeds meer in het nadeel van Leonidas te fluiten. Verdedigde kansen van Mid Fryslân werden goedgekeurd, terwijl dezelfde kansen door Leonidas werden afgekeurd. Enig commentaar werd gelijk de kop ingedrukt door te gaan dreigen met het geven van kaarten.

Henry Bakker (afstander) en Rick Vogelzang (doorbraak) wisten beiden voor hun ploeg te scoren. De ploeg uit Grou zette daar een afstander en een discutabele strafworp tegenover: 12-8.

Ook in het laatste deel van de wedstrijd lukte het Leonidas niet om weer naast Mid Fryslân te komen. Frank Vermeeren scoorde nog eenmaal voor Leonidas. Mid Fryslân besloot de eindstand na twee afstanders op 14-9.

Met dit verlies lijken de titelkansen voor Leonidas verkeken. Aanstaande zondag speelt Leonidas thuis tegen Club Brothers 4. De wedstrijd begint om 14:00 uur.

Voor Leonidas scoorden: Eelco de Haan (3x), Frank Vermeeren (2x), Henry Bakker (2x), Geke Niemann (1x) en Rick Vogelzang (1x).