Titel binnen handbereik Leonidas C1

Voor het C1-team van Leonidas ligt de titel binnen handbereik. Vanmorgen werd er 6-6 gelijkgespeeld tegen DOS '46 C4. Het team heeft nu twee punten voorsprong op naaste concurrent KIOS C2.

Werd er vorige week zaterdag nog eenvoudig met 13-3 van DOS '46 gewonnen, vandaag liep de ploeg van coach Henry Bakker de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Dubieuze beslissingen van de scheidsrechter maakten het de groenwitten er ook niet gemakkelijker op.

In de aanval begonnen Elise Bakker, Erwin Wermink, Charlotte de Jong en Ilse Jager. In de verdediging begonnen Marleine Ballast, Linda Jager, Maaike van der Goot en Sigrid van den Akker.

DOS '46 stond vandaag met een sterker team op het veld vergeleken met vorige week. Van afstand opende de ploeg uit Nijeveen de wedstrijd en kwam op een 1-0 voorsprong. Het duurde enkele aanvallen van Leonidas, maar uiteindelijk wist Elise Bakker via een doorbraak tot scoren te komen: 1-1.

Mede door onoplettendheid van Leonidas, wist DOS '46 weer het initiatief te nemen; een doorbraak leverde een doelpunt op. Maar in het aanvalsvak van Leonidas benutte Sigrid van den Akker haar snelheid, en sleepte een punt uit een doorbraak.

De Leonidassers kregen het niet voor elkaar om op een voorsprong te komen. Wederom kwamen de roodzwarten op voorsprong. In de laatste minuten van de eerste helft wist Elise Bakker na een doorbraak de stand weer gelijk te trekken.

In de tweede helft kwam Serena Boers in het veld voor Maaike van der Goot. Leonidas moest echter wel vrij vlot een achterstand van twee punten incasseren; via een inloper en een klein kansje kwam de ploeg op een 5-3 achterstand.

Maar opgeven deden de Noordwoldigers nog lang niet. Na een actie wist Charlotte de Jong vrij te komen onder de korf. De Jong scoorde vervolgens uit een klein kansje. DOS '46 antwoordde hierop met ook een treffer: 6-4.

Vanaf dit moment begonnen de Leonidassers meer grip te krijgen op de wedstrijd. De ploeg wist veel ballen te onderscheppen, en het aantal kansen van DOS '46 begon af te nemen. Via een klein kansje verkleinde aanvoerder Marleine Ballast de achterstand naar 6-5.

In de slotfase van de wedstrijd, bracht Serena Boers het team weer terug in de wedstrijd. Via een doorbraak scoorde ze de gelijkmaker. Nu volgde de laatste vakwisseling.

De laatste minuten waren erg spannend. Leonidas kreeg nog enkele mooie kansen, en ook verdedigend werd er goed werk geleverd. Toch wist de ploeg niet meer tot scoren te komen, en zo eindigde deze wedstrijd in een 6-6 gelijkspel.

Leonidas C1 heeft nu alles in eigen hand. Als het team aanstaande zaterdag thuis wint van LDODK C3, is het verzekerd van het kampioenschap. Deze wedstrijd zal om 10:30 uur worden gespeeld in Noordwolde.

Doelpunten Leonidas: Elise Bakker (2x), Sigrid van den Akker (1x), Charlotte de Jong (1x), Marleine Ballast (1x) en Serena Boers (1x).