• Word lid!
  • Korfbal Totaal
  • SponsorKliks
  • Wij maken Leonidas nog groener!

TAB spuit korfbalpalen Leonidas

Met de lenteachtige temperaturen ben je bijna alweer vergeten dat vorig jaar de eerste veldtrainingen in de sneeuw werden gehouden. Het gevoel waarmee je de zaal verlaat, is met de huidige hoge temperaturen een stuk plezieriger.

Wel is er natuurlijk aanstaande zondag in de sporthal nog de clinic met De Hoeve-trainer Sake Koelma. De jeugdcommissie roept ook ouders en andere belangstellenden op een kijkje te komen nemen.

Drie kampioenschappen in de zaal en nu kijken wat het tweede deel van het veldseizoen brengt. In ieder geval gaat ons welpenteam verder als F1 en wordt het huidige succesvolle F1-team gepromoveerd naar E4, om ook dat team wat meer een uitdaging te bieden.

Ook op het korfbalcomplex worden voorbereidingen getroffen voor de maanden tot de zomer. Dat betekende afgelopen vrijdag samen met Olyphia bladblazen en zelfs schoffelen.

Maar ook behandeling van het veld door hovenier Rino Bosma uit Vinkega en het plaatsen van ons nieuwe scorebord, dat is geschonken door de Rabobank. Dat gaat aanstaande zondagochtend gebeuren. "Midweker" Wolter Benthem heeft de afgelopen weken veel energie gestoken in het lassen van een zwaar raamwerk in zijn garagebedrijf, waarin het scorebord en ook een reclamebord voor hoofdsponsor C1000 De Jong komen te hangen. Ook dit is weer een vorm van sponsoring die zeer wordt gewaardeerd.

Ook zijn inmiddels op initiatief van Jacob Vermeeren alle metalen korfbalpalen gespoten door het bedrijf Tank- en Apparatenbouw "De Blesse". (TAB is de grootste tankbouwer van Nederland en de toonaangevende producent van ondergrondse- en bovengrondse opslagtanks, stoom- en dampvaten, drukvaten en wagentanks.)

De oude palen waren een ratjetoe van kleuren: van donker groen, naar licht groen en wit. Nu hebben de beschadigde palen weer een mooie strakke (grijze) kleur. Om te voorkomen dat ze op de metalen steunen opnieuw beschadigen maken we vooralsnog géén gebruik meer van de palenberging.

De palen moeten voorlopig (onder wakend oog van de trainers) op één lijn langs de rand van het veld worden gezet, tussen de lichtmasten en dus niet verder het veld op, want dan wordt het vorig jaar daar ingezaaide gras weer beschadigd en deels ook niet gemaaid.