Succesvolle week Leonidas eindigt met 11-19 zege

Leonidas beleefde de meest succesvolle week in jaren. Na de prachtige zege dinsdag in het inhaalduel op Zunobri, werd vijf dagen later Vefo uit Veeningen in Zuidwolde zoek gespeeld.

De 11-19 overwinning was de beste prestatie van het nieuwe Leonidas-team in dit seizoen, dat dus steeds beter begint te draaien.

Er zijn een paar teams in deze vierde klasse te sterk voor de rest, maar Leonidas is hard op weg met inmiddels negen punten de leiding te nemen van het groepje achtervolgers.

Vefo ging nog wel voortvarend van start, maar René Zuil en Henry Bakker maakten met te afstandstreffers de voorsprong weer ongedaan. Via Ricardo Augustijn en Anke Slot werd het verschil 2-4.

Het tweede aanvalsvak haperde vervolgens, waardoor deze stand vrij lang op het bord stond. Het was ook de enige mindere fase van de Jumbo-ploeg in deze wedstrijd.

In het slot van de eerste helft bouwde Leonidas de score uit naar een 4-8 ruststand door treffers van Sandra Baer, Ricardo Augustijn en Henry Bakker (tweemaal).

Wat een luxe in vergelijking met de ook gewonnen thuiswedstrijd, toen in de tweede helft een forse achterstand bij de pauze ongedaan moest worden gemaakt.

Nu kwam Vefo geen moment meer in de wedstrijd. Iedere hoop op een goede tweede helft werd direct door het sterke aanvalsvak van Ricardo Augustijn en Anke Slot de grond ingeboord: 4-10. De twee wisten elkaar prima te vinden.

Via twee treffers van de veelal als steunende heer spelende René Zuil en Ricardo Augustijn werd een voor Vefo onoverbrugbaar gat geslagen: 5-14.

Op de stand 7-17 en 8-18 werd zelfs dus een maximaal verschil van tien punten bereikt door treffers van Robin Dekker, een kansje van Ricardo Augustijn, en afstander van René Zuil en een vrije bal van Ricardo Augustijn, die deze middag weinig last had van zijn verdediger.

Op de stand 8-18 verslapte even verdedigend de concentratie bij de ploeg van gelegenheidscoach Lenie Vogelzang en mocht Vefo nog even terugkomen tot 11-18.

Uitblinker Ricardo Augustijn scoorde daarna nog de 11-19 en had met een strafworp de twintig vol kunnen maken.

Zaterdagmiddag volgt in Zuidhorn de return tegen Zunobri, waar Leonidas het zonder René Zuil moet stellen, want die probeert dan tegelijkertijd als trainer van Lintjo uit Oldeberkoop in de andere vierde klasse het kampioenschap binnen te halen.

Doelpunten Leonidas: Ricardo Augustijn (8x), René Zuil (4x), Henry Bakker (3x), Anke Slot (2x), Robin Dekker en Sandra Baer.

Meer foto's van deze wedstrijd vind je in het fotoarchief.