Strijdend Leonidas verliest nipt

Gisteren moest Leonidas thuis tegen NKC uit Noordwijk spelen. Leonidas keek al snel tegen een achterstand aan in de eerste helft, maar knokte zich in de tweede helft weer knap terug.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen vanwege de gewelddadige dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen vorige week in Almere.

In de opstelling van Leonidas stonden Ricardo Augustijn, Frank Vermeeren, Evelien Rink en Patty Vogelzang in de aanval. In de verdediging waren René Zuil, Henry Bakker, Bea van der Wagen en Mieke Zijlstra opgesteld.

Na het eerste fluitsignaal kwam NKC al snel op voorsprong dankzij het verzilveren van twee strafworpen. Hierdoor keek Leonidas gelijk al tegen een achterstand aan van 0-2, en al snel volgde de 0-3. De achterstand werd verkleind door een afstander van René Zuil. Dit bracht de stand op 1-3.

Na het scoren van de 1-3 door Zuil, liep NKC verder uit met. Er werden punten behaald uit twee uitstarters onder de korf en een schot van afstand.

Het was wederom René Zuil die een doelpunt voor Leonidas wist te scoren door middel van een afstandschot. De Noordwoldigers kregen genoeg kansen, maar konden het gat van de korf maar moeilijk vinden.

Vlak voor de pauze vond er een wissel plaats. Jildou Pietersma kwam in het spel voor de geblesseerde Evelien Rink. De Leonidassers wisten de korf nog eenmaal te vinden, maar de gasten uit Noordwijk vergrootten de voorsprong naar 3-9.

De tweede helft was voor de groenwitten. Er werd een sterk spel gespeeld, zowel aanvallend als verdedigend. Ricardo Augustijn wist al snel tweemaal achter elkaar de korf te vinden. Augustijn was trefzeker van afstand.

Met 5-9 op het scorebord laat Leonidas de moed nog niet zakken. Na twee rake treffers van afstand door René Zuil en Henry Bakker, zien de groenwitten kansen. De tussenstand is inmiddels 7-9.

Dankzij een fout door de verdediging van NKC, wist Ricardo Augustijn de 8-9 uit een vrije bal te slepen. Terwijl de laatste minuten van de tweede helft aanbraken, bleef Leonidas knokken voor de twee punten. Ook NKC gaf nog niet op. De verdediging kon niet voorkomen dat de gasten tekenden voor de 8-10.

Kort na de laatste vakwisseling wist René Zuil met een uitstarter onder de korf te scoren voor zijn team. Met een stand van 9-10 werd er nog volop geknokt voor een gelijkspel. Het aanvalsvak kreeg nog een aantal goede kansen, maar wisten de korf helaas niet meer te doorboren.

Na dit verlies, is Leonidas nog steeds puntloos. De gespeelde tweede helft geeft goede moed voor de wedstrijd tegen MN en W, die gepland staat voor aanstaande zaterdag 15 december om 19:00 uur in het Friese Spannum.

Voor Leonidas hebben René Zuil (5x), Ricardo Augustijn (3x) en Henry bakker (1x) gescoord.