Sterk Leonidas verliest nipt van Koru

Afgelopen weekend reisde de delegatie van Leonidas af naar Dwingeloo. Daar stond de wedstrijd tegen Koru op het programma. Uit voorgaande wedstrijden is altijd gebleken dat Leonidas en Koru aan elkaar gewaagd waren.

Wolter-Kees Bouknegt, Ricardo Augustijn, Patty Vogelzang en Kim Stuiver begonnen deze wedstrijd in het aanvalsvak. In de verdediging startten René Zuil, Rick Vogelzang, Jessica de Vries en Lisa de Boer.

Zoals ook in voorgaande wedstrijden, trok Koru de wedstrijd al snel naar zich toe. In de derde minuut kwam Koru op voorsprong door het onderscheppen van een foutief gegooide bal door het verdedigingsvak. Koru breidde de voorsprong verder uit, en zo stond de stand na twaalf minuten gespeeld te hebben op 4-0 in het voordeel van Koru.

Na een kwartier gespeeld te hebben, kon Ricardo Augustijn dankzij een doorbraak de Noordwoldigers van de nul afhalen. Helaas moest er in dezelfde minuut een afstander van Koru geïncasseerd worden.

Leonidas was strijdlustig, en begon op gang te komen. René Zuil was trefzeker van afstand, en wist tweemaal achter elkaar te scoren. Koru antwoordde hierop met een afstandschot en zo was de stand inmiddels 6-3.

In de laatste minuten van de eerste helft mocht Ricardo Augustijn na een overtreding van de tegenpartij een strafworp benutten. Enkele minuten later was Jessica de Vries trefzeker van afstand, waardoor beide ploegen de kleedkamers in gingen met een tussenstand van 6-5.

Na de pauze was te zien dat Leonidas sterker uit de kleedkamers gekomen was. René Zuil wist in de tweede minuut van afstand te scoren. In het andere vak werd een overtreding gemaakt die een vrije bal opleverde voor de groenhemden. Ricardo Augustijn zette deze kans om in een punt voor de Noordwoldigers. Met deze actie kwam Leonidas voor het eerst op voorsprong in de wedstrijd: 6-7.

De rest van de tweede helft was het maar weer duidelijk dat Leonidas en Koru aan elkaar gewaagd waren. Na de vrije bal van Augustijn, moet Leonidas een afstander incasseren en vervolgens nog een kleine kans onder de korf. Kort hierna bracht Jessica de Vries de stand weer op gelijke hoogte dankzij een doorbraak.

Koru was nog altijd strijdlustig en de voorsprong was daarom ook van korte duur. Binnen twee minuten kwam Koru weer op voorsprong dankzij een afstander en een doorbraak.

Met nog een kwartier op de klok gaven de groenhemden het nog langer niet op. Het aanvalsvak leverde knap werk, en zo kon Jessica de Vries tweemaal achter elkaar scoren uit een afstander en een doorbraak.

Na de vakwisseling volgde Wolter-Kees Bouknegt het voorbeeld van De Vries op, en bracht de ploeg uit Noordwolde wederom op voorsprong dankzij een schot van afstand: 10-11.

Helaas voor de Noordwoldigers trok Koru de wedstrijd in de laatste minuten naar zich toe. Na twee afstanders stond de ploeg uit Dwingeloo weer met een punt voor.

Doordat de laatste twee minuten van de wedstrijd aanbraken werd Leonidas iets te happig naar de bal, en zo werd er een strafworp veroorzaakt. Koru benutte deze, en zo eindigde deze spannende wedstrijd in een verlies van 13-11 voor de Leonidassers.

Leonidas heeft een prima wedstrijd neergezet, maar de kansen voor het zaalseizoen zijn verspeeld. Het publiek heeft kunnen genieten van een spannende en sportieve wedstrijd. Aankomend weekend hebben de Noordwoldigers een vrij weekend. Zondag 29 januari staat de uitwedstrijd tegen Roreko op het programma.

Voor Leonidas scoorden: Ricardo Augustijn (3x), René Zuil (3x), Jessica de Vries (4x) en Wolter-Kees Bouknegt.