Sterk Leonidas houdt punten in eigen huis

Na een gelijk opgaande strijd, wist de C1000 de Jong formatie een gat te slaan van 3 punten met tegenstander WIK uit Enschede. Met een 9-7 voorsprong gingen de groenhemden de rust in en gedurende de tweede helft gaf de thuisploeg deze niet meer uit handen.

WIK begon scherp en opende de score in de eerste minuut met een snelle doorbraak. Rick Vogelzang en Ricardo Augustijn kregen veel ruimte voor het afstandschot. Laatstgenoemde wist dat af te straffen. In het andere vak werd het oplossen onder de korf lastig gemaakt door de dames van WIK; Jessica de Vries en Lisa de Boer waren ze echter te slim af en Lisa de Boer rondde een kleine kans koelbloedig af, 2-2.

Leonidas kwam voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong, door een ingestudeerde bal van Rick Vogelzang op goed aangeven van Patty Vogelzang. De bezoekers uit Enschede wisten deze achterstand om te buigen in een 3-4 voorsprong. René Zuil en Ricardo Augustijn waren zuiver, dit bracht de stand op 5-4. Voor het laatst in de wedstrijd kwamen de Twentenaren langszij, 5-5. Binnen twee minuten sloegen de Noordwoldigers een gat van drie doelpunten: Henry Bakker, René Zuil en Evelien Rink tekenden hiervoor.

Voor rust wist WIK nog tweemaal de korf te vinden van afstand, waar René Zuil een benutte vrije bal tegen over zette. Tijdens de pauze werd er door trainer/speler Zuil op gehamerd de opgebouwde voorsprong te behouden en geen onnodige fouten te maken, waar dat in de eerste dertig minuten wel gebeurde.

Aan het begin van de tweede helft werd vanaf de stip gemist door een dame van WIK, maar dit werd later rechtgetrokken door het Enschedese aanvalsvak, 9-8. Van afstand schoten Rick Vogelzang en René Zuil de thuisploeg opnieuw naar een voorsprong van drie punten. Door een kleine kans werd de stand 11-9. Ricardo Augustijn benutte een strafworp, die werd verdiend door Rick Vogelzang. Hierna was WIK zuiver van afstand.

Het spel van de uitspelende ploeg werd fysieker en dit resulteerde in een strafworp voor Leonidas, meegekregen door Jessica de Vries. Deze werd echter niet benut door de groenhemden. De Vries zette dit recht van afstand. Zeven minuten voor tijd wist René Zuil een strafworp te verzilveren na een overtreding door een goed uitgevoerde, ingestudeerde bal van het aanvalsvak en hiermee werd een gat van vier doelpunten geslagen.

De trouwe supporters op de tribune en de wisselspelers op de bank aan de kant van Noordwolde, Mieke Zijlstra, Kim Stuiver en Berry Duin konden achterover gaan leunen. Tot aan het eindsignaal wist alleen de ploeg uit Twente nog te scoren, waardoor de stand werd bepaald op 14-12. Leonidas houdt aan deze overwinning houdt een goed gevoel over en is gebrand om ook de resterende wedstrijden te winnen.

Voor Leonidas scoorden: René Zuil (5x), Ricardo Augustijn (3x), Rick Vogelzang (2x), Lisa de Boer (1x), Henry Bakker (1x), Evelien Rink (1x) en Jessica de Vries (1x).