Spannend duel eindigt in nipt verlies

Het midweekteam speelde gisteravond tegen Kinea MW1 in Sporthal De Duker. De Leonidassers maakten het de koploper niet gemakkelijk, maar trokken uiteindelijk aan het kortste eind. Er werd verloren met 16-19.

De Leonidassers startten in het aanvalsvak met Henry Bakker, Jim Bekkers, Daniëlle Deli en Patty Vogelzang. Het verdedigingsvak bestond uit René Zuil, Tom Vogelzang, Evelien Rink en Silvia Wolbers.

De ploeg uit De Knipe kwam goed uit de startblokken, en wist als eerste de korf van afstand te treffen en op voorsprong te komen. Een afstandschot van Henry Bakker bracht de stand weer op gelijke hoogte.

Na de vakwisseling was René Zuil tweemaal trefzeker. Zuil scoorde uit een doorbraak en een afstandschot en zette hiermee zijn ploeg op een 3-1 voorsprong.

De gasten antwoordden hierop met een afstandschot en hierna volgde Henry Bakker met een doorbraak wat de 4-2 opleverde.

De Leonidassers verzaakten om enkele kansen goed te benutten, waar Kinea van wist te profiteren. Kinea scoorde driemaal achter elkaar, en zo stonden de Leonidassers tegen een achterstand van 4-5 aan te kijken.

Een afstandschot van Patty Vogelzang, en een klein kansje van René Zuil bezorgden de Noordwoldigers weer de voorsprong. Wederom was Kinea driemaal achter elkaar trefzeker, en tilde de tussenstand naar 6-8. Silvia Wolbers verkleinde de achterstand van Leonidas naar 7-8, dankzij een fraaie afstander.

Kinea wist in het verdedigingsvak van Leonidas te scoren uit een doorbraak, waarna een vakwisseling volgde. Na het wisselen van vak, wist Jim Bekkers de korf te doorboren van afstand. Het verdedigingsvak moest hierna een afstandschot incasseren en hierdoor werd de tussenstand 8-10.

De eerste helft liep tegen z'n einde. Zowel Leonidas als Kinea wisten de korf nog eenmaal te vinden. Met een 9-11 tussenstand werd er gepauzeerd.

Astrid Augustijn kwam in het veld voor Evelien Rink, en Jelle Grasmeijer nam de plaats van Jim Bekkers in.

Kinea wist na de pauze als eerste de korf te vinden. Henry Bakker wist voor Leonidas te scoren uit een afstandschot, waardoor er een 10-12 tussenstand op het scorebord kwam te staan.

Na de vakwisseling die volgde, wist Kinea van afstand de korf te treffen. René Zuil volgde dit voorbeeld en scoorde van afstand de 11-13.

Een overtreding van Kinea tijdens een actie van Henry Bakker leverde de Noordwoldigers een strafworp op. Bakker verzilverde deze kans zelf. Het verdedigingsvak moest hierna een treffer van Kinea incasseren.

Voor Leonidas brak er nu een sterke periode aan. Achtereenvolgens wisten Tom Vogelzang, René Zuil en Henry Bakker de korf van afstand te treffen. Een overtreding op Jelle Grasmeijer leverde een strafworp op, die door Henry Bakker werd verzilverd. De tussenstand was inmiddels 16-14.

Kinea gaf de moed nog niet op. Voor de Leonidassers brak er een periode aan, waarin niet werd gescoord. De ploeg uit De Knipe wist de korf nog vijf keer te treffen voor het einde van de wedstrijd. De Leonidassers verloren de wedstrijd met 16-19.

Voor het midweekteam zit 2013 er op. De volgende wedstrijd is op woensdag 22 januari 2014. Er zal dan uit worden gespeeld tegen Heerenveen.